Workshop Mindfulness bij het Trainingsbureau voor Mindfulness

Ook werkgevers worden zich steeds meer bewust van de positieve effecten van mindfulness op het werk; Mindfulness bevordert het gezond en vitaal functioneren van werknemers. Het Trainingsbureau voor Mindfulness verzorgt regelmatig bij bedrijven en organisaties een workshop Mindfulness. Werknemers kunnen dan individueel deelnemen aan groepsworkshops, zoals bijvoorbeeld een workshop over “Gezond omgaan met Werkdruk & Mindfulness”. Ook incompany workshops die volledig op maat worden gemaakt behoren tot de mogelijkheden.

Vaak worden deze workshops met mindfulness ingezet in het kader van verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid. Mindfulness vermindert stress en voorkomt zo uitval. Het vergroot bovendien mentale fitheid en flexibiliteit. Deze extra aandacht voor verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid bevordert naast gezond en plezierig werken ook het functioneren van de werknemer.

Wat is de meerwaarde van een workshop mindfulness?

Medewerkers kunnen d.m.v. een workshop kennismaken met mindfulness zodat ze er zelf mee aan de slag gaan of een met workshop van 6 tot 8 weken mindfulness beoefening integreren in hun dagelijks leven. Met mindfulness kunnen medewerkers zich beter concentreren op hun werkzaamheden. Regelmatige mindfulness beoefening helpt om gezond te functioneren bij veranderingen in organisaties, onder werkdruk en om complexe situaties beter te overzien. Andere positieve impulsen die mindfulness geeft aan dagelijkse werkzaamheden zijn: een creatievere houding, meer plezier in het werk en betere communicatie met bijvoorbeeld teamleden, collega’s, klanten en leveranciers.

Uit onderzoek blijk ook dat mindfulness beoefening ook een positief effect heeft op stressgerelateerde lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld RSI, hoofdpijn en rug- en nekklachten. Zo vermindert en voorkomt de inzet van mindfulness ziekteverzuim binnen je organisatie.

Verzuimpreventie middels mindfulness

Stress is in veel branches inmiddels de grootste veroorzaker van ziekteverzuim. Door stressklachten in een vroeg stadium serieus te nemen, verminder je dus je ziekteverzuim in je organisatie. Een verstandige werkgever geeft stressklachten net zo veel aandacht als lichamelijke klachten. Hoe langer een werknemer zijn of haar klachten negeert, hoe groter de kans wordt op (langdurig) ziekteverzuim. Door inzet van mindfulness binnen je organisatie leer je je werknemers om stressklachten vroegtijdig te signaleren en de oorzaken hiervan weg te nemen. Dit resulteert in minder ziekteverzuim binnen jouw organisatie.

Voor wie is een mindfulness workshop geschikt?

Werknemers kunnen individueel meedoen aan een workshop Mindfulness van het Trainingsbureau voor Mindfulness. Ook kan het Trainingsbureau voor Mindfulness in-company workshops Mindfulness op maat organiseren, voor een groep werknemers van één organisatie. Kies je voor laatstgenoemde optie, dan wordt er uiteraard rekening gehouden met specifieke omstandigheden binnen een organisatie. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek of kom naar de workshop speciaal voor HR managers en leidinggevenden die willen weten wat mindfulness voor hun organisatie en medewerkers kan betekenen.

Training “Gezond omgaan met Werkdruk & Mindfulness”.

Als individuele deelnemer kan je bij ons deelnemen aan de training “Gezond omgaan met Werkdruk & Mindfulness”. Tijdens deze tweedaagse training onderzoek je je eigen werk-privébalans en krijg je handvatten aangereikt om gezond om te gaan met werkdruk en stress. De training is een afwisseling van mindfulness-oefeningen en inzichtoefeningen en korte theoretische achtergrond.
De werkwijze is nuchter en concreet. De training is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken naar stress en mindfulness. Na afloop van de training ga je met nieuwe inzichten en praktische oefeningen zelf verder aan de slag.

Tijdens deze tweedaagse training leg je een stevige basis, waarmee je zelf verder aan de slag kan gaan met mindfulness. Je kan het als een basistraining mindfulness zien. Heb je ernstige stressklachten, dan is de reguliere 8-weekse mindfulness-training meer geschikt. Over deze MBSR-training lees je meer op deze pagina.

Bekijk ook

Maandag met Aandacht!

Maandag met Aandacht!

Onrust, hectiek en terughoudend zijn met sociale contacten. Het opnieuw inregelen van je...