Workshops voor organisaties

Home » Organisaties » Workshops voor organisaties

Wetenschappelijk bewezen methodes

N

Meer dan 12 jaar ervaring

Erkende en ervaren trainers en coaches

Op locatie en online

Wil je graag een workshop mindfulness organiseren in je bedrijf of organisatie?

Wij hebben verschillende thema’s voor workshops die we altijd op maat aanbieden, afhankelijk van de inhoudelijke wensen en beschikbare tijd. Onze workshops worden vaak los ingezet, bijvoorbeeld tijdens congressen en strategie- , teambuilding- of studiedagen en als onderdeel van trainee-programma’s. De thema’s variëren van gezond omgaan met werkdruk en stress, energiebalans bewaken tot focus met aandacht. Ook een workshop kennismaking met mindfulness behoort tot de mogelijkheden. We geven de workshops ook online via verschillende platformen, aan kleine en grotere groepen. Hieronder krijg je een indruk van de mogelijkheden.

Voorbeeldsituaties

 • We bieden steeds vaker integrale trajecten aan. Zo ook bij Trimbos Instituut waar we naast een korte in company mindfulness-training ook individuele coaching, thema-workshops en wekelijks kick-of sessies (P)uur met Aandacht organiseren om de week met het team op te starten.
 • Voor de Gemeente Utrecht organiseren we jaarlijks diverse mindfulness-workshops, elke keer met een andere invalshoek.   
 • ICM Opleidingen en Trainingen is niet voor niets Great Place to Work. Werkgeluk, fysieke en mentale fitheid staan hoog op de agenda voor haar eigen medewerkers. Wij organiseren jaarlijks mindfulness-trainingen om de mentale fitheid op pijl te houden.
 • C&A vindt naast de duurzaamheid van haar kleding ook de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers van belang. We organiseerden vier parallelle thema-workshops tijdens een personeels-event.
 • New Public wilde haar trainees in workshops laten kennismaken met Mindfulness aan het begin van hun carrière. Een slimme keuze!
 • De Binnenvest in Leiden organiseert crisisopvang, dag- en nachtopvang, ambulante begeleiding en hulp aan jongeren. Belangrijk hierbij is om ook te blijven zorgen voor de eigen medewerkers. Wij organiseren hier terugkerende mindfulness-trainingen.
 • Voor Ingenieursbureau Iv-groep gaven we verschillende workshops door het land over hoe om te gaan met piekeren, werkdruk en stress.
 • En er zijn nog veel meer mogelijkheden…op maat voor jouw organisatie!

  Al onze workshops en trainingen zijn maatwerk.

  Hieronder zie je enkele voorbeelden van ons workshop-aanbod voor organisaties.

  Workshop

  Workshop Kennismaken met Mindfulness voor organisaties

  De luchtige en interactieve maatwerk workshop Kennismaken met Mindfulness is geliefd in organisaties om de basisprincipes van mindfulness te leren. In deze workshop staat mindfulness en gezond werken centraal. De workshop wordt vaak op maat gemaakt, op basis van de wensen van de opdrachtgever.
  Meer informatie
  Workshop

  Mindful (thuis)werken

  Deze workshop is zeer praktisch, ervaringsgericht en gaat in op de werkpraktijk. Mindfulness wordt steeds bekender als een effectieve (evidence-based) training, ook wel aandachttraining genoemd. Maar wat is mindfulness eigenlijk? En hoe zorg je dat je je aandacht effectief blijft inzetten? Hoe zorg je dat je je focus houdt? Hoe kun je je energie behouden? Maar ook: hoe werkt stress en hoe kun je hier, met meer vriendelijkheid voor jezelf, gezond mee omgaan? Na afloop hebben de deelnemers concrete tools in handen.
  Meer informatie
  Workshop

  Mindful communiceren

  Communicatie en verbinding zijn erg belangrijk. Toch verloopt communicatie lang niet altijd zoals we willen. Wat is er nodig om ons bewustzijn op communicatie te verbeteren? En hoe kunnen we het contact, tijdens werk en overleggen, met de ander (je collega’s en in je team) maar ook met ons zelf behouden? En hoe gaat dat online? In de workshop maken de medewerkers kennis met mindfulness en mindful communiceren. Ook maatwerk mogelijk.
  Meer informatie

  Gewaardeerd met ★★★★★

  We hadden tijdens onze personeelsdag vier parallelle workshops rondom het thema mindfulness (o.a. communicatie, time-management). Het was een geslaagde dag en de reacties waren erg positief. Leuke trainers die begrijpen wat er in het werkveld gebeurd. Dank!. C&A

  Wij vinden werkgeluk erg belangrijk. Om dit te ondersteunen bieden we al een aantal jaren onze medewerkers een incompany mindfulness-training aan. De reacties zijn positief. De evaluaties geven aan dat men meer pauze-momenten inlast in een dag, anders met stress omgaat en zich bewuster is van beperkende overtuigingen waardoor de communicatie met anderen beter verloopt.

  ICM Opleidingen & Trainingen

  Een welkome workshop in corona-tijd. De mensen waren er zichtbaar aan toe en hadden veel aan de tips om de focus te houden bij het online werken. NS

  Ik heb veel geleerd en kan beter mezelf en anderen begrenzen. Meer rust en beter prioriteiten stellen. Medewerker  Friesland Campina

  Heel fijne doeltreffende coachgesprekken die me dichter bij mezelf hebben gebracht. Medewerker Trimbos insitituut

  We hebben een online workshop ‘Focus met Aandacht’ aangeboden tijdens onze ‘Winterschool’. Het was erg leerzaam met veel eyeopeners. De Nederlandsche Bank (DNB)   

  Prachtige training voor onze eigen medewerkers die de kennis en ervaring weer kunnen overdragen aan onze studenten die later zelf voor de klas staan. Marnix-academie (Pabo) 

  Dank je wel voor de fijne workshop, waarin we veel hebben geleerd, gevoeld, gehoord en beleeft en iedereen iets moois mee naar huis heeeft genomen. Praktisch en nuchter wat precies aansloot bij onze medewerkers. Timber and Building Supplies (TABS Holland, HR)

  Mentaal fit in je werk. Dat was de titel van de workshop die we met plezier door jullie hebben laten verzorgen. Heel mooie tools en concrete oefeningen om mentale veerkracht te versterken. MaxGripp (Consultancy, HR-manager)

  Zij gingen je voor

   Offerte op maat of meer informatie?

   Jouw gegevens
   Stel hier je vraag