Trainingen voor organisaties

Home » Organisaties » Trainingen voor organisaties

Wetenschappelijk bewezen methodes

N

Meer dan 12 jaar ervaring

Erkende en ervaren trainers en coaches

Op locatie en online

Mindfulness voor bedrijven en organisaties, training op maat (ook online)

Wij hebben verschillende trainingen die we altijd op maat aanbieden, afhankelijk van de inhoudelijke wensen en beschikbare tijd.

Onze incompany mindfulness-trainingen worden vaak ingezet als onderdeel van vitaliteitbeleid in organisaties. De mentale veerkracht van medewerkers wordt versterkt. De training geeft praktische handvatten om op een gezonde manier met stress en werkdruk om te gaan en gezonde keuzes te maken t.a.v. de eigen balans, zowel zakelijk als privé. Onze incompany mindfulness-training is gebaseerd op het officiële wetenschappelijk bewezen Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma. Dit wordt overal ter wereld gegeven en levert tastbare resultaten op.

We geven de trainingen ook online via verschillende platformen, aan kleine en grotere groepen. Hieronder krijg je een indruk van de mogelijkheden.

Voorbeeldsituaties

  • We bieden steeds vaker integrale trajecten aan. Zo ook bij Trimbos Instituut waar we naast een korte in company mindfulness-training ook individuele coaching, thema-workshops en wekelijks kick-of sessies (P)uur met Aandacht organiseren om de week met het team op te starten.
  • Ook enkele rechercheteams van het Politiekorps in Hilversum hebben onze 8 weekse mindfulness-trainingen gevolgd en hebben er veel baat bij.
  • ICM Opleidingen en Trainingen is niet voor niets Great Place to Work. Werkgeluk, fysieke en mentale fitheid staan hoog op de agenda voor haar eigen medewerkers. Wij organiseren jaarlijks mindfulness-trainingen om de mentale fitheid op pijl te houden.
  • C&A vindt naast de duurzaamheid van haar kleding ook de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers van belang. We organiseerden vier parallelle thema-workshops tijdens een personeels-event.
  • New Public wilde haar trainees in workshops laten kennismaken met Mindfulness aan het begin van hun carrière. Een slimme keuze!
  • De Binnenvest in Leiden organiseert crisisopvang, dag- en nachtopvang, ambulante begeleiding en hulp aan jongeren. Belangrijk hierbij is om ook te blijven zorgen voor de eigen medewerkers. Wij organiseren hier terugkerende mindfulness-trainingen.
  • Ingenieursbureau Iv-groep had veel bij de door het hele land gegeven workshops waarbij je leert om te gaan met piekeren en stress.
  • En er zijn nog veel meer mogelijkheden…op maat voor jouw organisatie!

Al onze trainingen zijn maatwerk.

Hieronder zie je een voorbeeld van ons aanbod voor organisaties.

Training

Incompany Mindfulness-Based-Stress-Reduction-training (MBSR)

We verzorgen mindfulness-groepstrainingen voor bedrijven en organisaties De focus, veerkracht en energie bij medewerkers en in teams wordt vergroot. De training geeft praktische handvatten om op een gezonde manier met stress en werkdruk om te gaan en gezonde keuzes te maken t.a.v. de eigen balans, zowel zakelijk als privé. Ook maatwerk mogelijk.
Meer informatie

Vier extra aanleidingen voor mindfulness in organisaties 

Steeds meer professionals zien mindfulness als een effectieve manier om stress te verminderen bij medewerkers. Maar naast stressreductie, zijn er nog meer redenen om een training mindfulness in te zetten.

N

Mindfulness als methode voor duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie

Mindfulness vermindert stress en voorkomt zo uitval. Ook helpt de mindfulness training bij herstel van overspanning en burn-out. Het versterkt bovendien het brein (de prefrontale cortex), waardoor de mentale en emotionele fitheid van de medewerker verbetert. De medewerker wordt zelfbewuster; flexibeler, veerkrachtiger en leert wat hij kan doen om goed en gezond te functioneren.

N

Mindfulness bij een organisatieverandering

Grote veranderingen in een organisatie brengen stress en onrust mee. Het is dan extra belangrijk dat medewerkers goed blijven functioneren, veerkrachtig zijn en plezier houden in hun werk. Mindfulness helpt om meer ontspannen en flexibel om te gaan met veranderende omstandigheden. Juist de eigenschappen die zo belangrijk zijn bij veranderingen worden versterkt, zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen, het makkelijker overzicht houden in complexe situaties en prioriteiten stellen.

N

Mindfulness voor management development

Mindfulness versterkt elk Management Development programma. Met mindfulness verbeter je namelijk als leidinggevende op fundamentele wijze je persoonlijke leiderschap en reflectievermogen. Mindfulness helpt bovendien om complexe situaties, ook onder druk, beter te kunnen overzien. Je komt meer in je kracht te staan en kan gezonder omgaan met grenzen. Ook train je met mindfulness om met meer aandacht te communiceren, wat de effectiviteit van gesprekken vergroot.

N

Mindfulness voor het verbeteren van de communicatie en samenwerking

Om goed samen te werken, is het belangrijk dat werknemers reflectief zijn, flexibel en goed communiceren. Mindfulness is een bewezen techniek om deze competenties te ontwikkelen. Daarbij leren medewerkers bij de training mindful luisteren: luisteren met aandacht en nieuwsgierigheid naar elkaar. In veel organisaties zitten mensen vast in hun eigen verhaal en het beeld dat zij van anderen hebben. Ze zijn zich daarvan vaak niet bewust. Met mindfulness leren ze weer echt open staan voor anderen, waardoor de samenwerking verbetert.

Gewaardeerd met ★★★★★

We hadden tijdens onze personeelsdag vier parallelle workshops rondom het thema mindfulness (o.a. communicatie, time-management). Het was een geslaagde dag en de reacties waren erg positief. Leuke trainers die begrijpen wat er in het werkveld gebeurd. Dank!. C&A

Wij vinden werkgeluk erg belangrijk. Om dit te ondersteunen bieden we al een aantal jaren onze medewerkers een incompany mindfulness-training aan. De reacties zijn positief. De evaluaties geven aan dat men meer pauze-momenten inlast in een dag, anders met stress omgaat en zich bewuster is van beperkende overtuigingen waardoor de communicatie met anderen beter verloopt.

ICM Opleidingen & Trainingen

Een welkome workshop in corona-tijd. De mensen waren er zichtbaar aan toe en hadden veel aan de tips om de focus te houden bij het online werken. NS

Ik heb veel geleerd en kan beter mezelf en anderen begrenzen. Meer rust en beter prioriteiten stellen. Medewerker  Friesland Campina

Heel fijne doeltreffende coachgesprekken die me dichter bij mezelf hebben gebracht. Medewerker Trimbos insitituut

We hebben een online workshop ‘Focus met Aandacht’ aangeboden tijdens onze ‘Winterschool’. Het was erg leerzaam met veel eyeopeners. De Nederlandsche Bank (DNB)   

Prachtige training voor onze eigen medewerkers die de kennis en ervaring weer kunnen overdragen aan onze studenten die later zelf voor de klas staan. Marnix-academie (Pabo) 

Dank je wel voor de fijne workshop, waarin we veel hebben geleerd, gevoeld, gehoord en beleeft en iedereen iets moois mee naar huis heeeft genomen. Praktisch en nuchter wat precies aansloot bij onze medewerkers. Timber and Building Supplies (TABS Holland, HR)

Mentaal fit in je werk. Dat was de titel van de workshop die we met plezier door jullie hebben laten verzorgen. Heel mooie tools en concrete oefeningen om mentale veerkracht te versterken. MaxGripp (Consultancy, HR-manager)

Zij gingen je voor

  Offerte op maat of meer informatie?

  Jouw gegevens
  Stel hier je vraag