Organisaties

Home » Organisaties

Wetenschappelijk bewezen methodes

N

Meer dan 12 jaar ervaring

Erkende en ervaren trainers en coaches

Op locatie en online

Mindfulness voor bedrijven en organisaties

Veel organisaties beseffen dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers. Mindfulness is een methode om o.a. stress te verminderen en zorgt voor minder ziekteverzuim en burn-out. Met mindfulness verhoog je het werkplezier, de veerkracht, vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en teams.

Omdat elke organisatie en situatie anders is, bieden wij op maat mindfulness-trainingen en workshops en coaching aan. Wij houden altijd rekening met de specifieke omstandigheden en wensen van een organisatie én de werksituatie van de deelnemers. We besteden veel aandacht aan de praktische toepasbaarheid van mindfulness in het (thuis)werk, zodat je met meer energie, focus en creativiteit kunt werken. Ontdek hier wat Trainingsbureau voor Mindfulness voor jouw organisatie kan betekenen.

Mindfulness Trainingen

Incompany & online

Ook trainingen op maat voor jouw bedrijf of organisatie

Mindfulness Workshops

Incompany & online

Ook workshops op maat voor jouw bedrijf of organisatie

Coaching & Individueel

Incompany & online

Coaching en burn-out behandeling.

Voorbeeldsituaties

 • We bieden steeds vaker integrale trajecten aan. Zo ook bij Trimbos Instituut waar we naast een korte in company mindfulness-training ook individuele coaching, thema-workshops en wekelijks kick-of sessies (p)uur met Aandacht organiseren om de week met het team op te starten.
 • Ook enkele rechercheteams van het Politiecorps in Hilversum hebben onze 8-weekse mindfulness-training gevolgd en hebben er veel baat bij.
 • ICM Opleidingen en Trainingen is niet voor niets Great Place to Work. Werkgeluk, fysieke en mentale fitheid staan hoog op de agenda voor haar eigen medewerkers. Wij organiseren jaarlijks mindfulness-trainingen om de mentale fitheid op pijl te houden.
 • C&A vindt naast de duurzaamheid van haar kleding ook de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers van belang. We organiseerden vier parallelle thema-workshops tijdens een personeels-event.
 • New Public wilde haar trainees in workshops laten kennismaken met Mindfulness aan het begin van hun carrière. Een slimme keuze!
 • De Binnenvest in Leiden organiseert crisisopvang, dag- en nachtopvang, ambulante begeleiding en hulp aan jongeren. Belangrijk hierbij is om ook te blijven zorgen voor de eigen medewerkers. Wij organiseren hier terugkerende mindfulness-trainingen.
 • Ingenieursbureau Iv-groep had veel aan de verschillende workshops waarbij je leert hoe om te gaan met piekeren en stress.
 • En er zijn nog veel meer mogelijkheden…op maat voor jouw organisatie!

Vijf voordelen van ons aanbod in organisaties

N

Twaalf jaar ervaring in organisaties, bedrijven en onderwijs

N

Onze werkwijze is nuchter, praktisch en evidence-based

N

Op maat gemaakt

N

Trainers met achtergrond in organisaties; human resources, commerciële dienstverlening, onderwijs en zorg

N

Post-HBO afgestudeerde trainers, erkend in de hoogste categorie door de beroepsvereniging VMBN

Offerte op maat? Neem contact op

Al onze trainingen zijn maatwerk.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van ons aanbod voor organisaties.

Workshop Kennismaken met Mindfulness voor organisaties

De luchtige en interactieve maatwerk workshop Kennismaken met Mindfulness is geliefd in organisaties om de basisprincipes van mindfulness te leren. In deze workshop staat mindfulness en gezond werken centraal. De workshop wordt vaak op maat gemaakt, op basis van de wensen van de opdrachtgever.
Meer informatie

Mindful (thuis)werken

Deze workshop is zeer praktisch, ervaringsgericht en gaat in op de werkpraktijk. Mindfulness wordt steeds bekender als een effectieve (evidence-based) training, ook wel aandachttraining genoemd. Maar wat is mindfulness eigenlijk? En hoe zorg je dat je je aandacht effectief blijft inzetten? Hoe zorg je dat je je focus houdt? Hoe kun je je energie behouden? Maar ook: hoe werkt stress en hoe kun je hier, met meer vriendelijkheid voor jezelf, gezond mee omgaan? Na afloop hebben de deelnemers concrete tools in handen.
Meer informatie

Mindful communiceren

Communicatie en verbinding zijn erg belangrijk. Toch verloopt communicatie lang niet altijd zoals we willen. Wat is er nodig om ons bewustzijn op communicatie te verbeteren? En hoe kunnen we het contact, tijdens werk en overleggen, met de ander (je collega’s en in je team) maar ook met ons zelf behouden? En hoe gaat dat online? In de workshop maken de medewerkers kennis met mindfulness en mindful communiceren. Ook maatwerk mogelijk.
Meer informatie

Coaching incompany

Binnen een aantal organisaties worden wij als externe coach ingezet. Een coachtraject kan voor de medewerker bekrachtigend en ondersteunend zijn. Voor iedereen die vastloopt en problemen ondervindt kan het enorm helpen om een professional mee te laten kijken, steun en stimulans te krijgen, inzicht te krijgen en oefeningen te doen die je verder helpen.
Meer informatie

Burn-out-behandeling in Utrecht Leidsche Rijn

We bieden ook incompany stress- en burn-outbehandelingen aan. Onze burn-out-behandeling is gebaseerd op mindfulness en coaching. De mindfulness-training is de enige training waarvan uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aantoont dat zij stress, piekeren, somberheid en angst vermindert. Mindfulness helpt je stresssysteem versterken. Vandaar dat dit de basis is van onze burn-out-behandeling.
Meer informatie

Incompany Mindfulness-Based-Stress-Reduction-training (MBSR)

We verzorgen mindfulness-groepstrainingen voor bedrijven en organisaties De focus, veerkracht en energie bij medewerkers en in teams wordt vergroot. De training geeft praktische handvatten om op een gezonde manier met stress en werkdruk om te gaan en gezonde keuzes te maken t.a.v. de eigen balans, zowel zakelijk als privé. Ook maatwerk mogelijk.
Meer informatie

Gewaardeerd met ★★★★★

We hadden tijdens onze personeelsdag vier parallelle workshops rondom het thema mindfulness (o.a. communicatie, time-management). Het was een geslaagde dag en de reacties waren erg positief. Leuke trainers die begrijpen wat er in het werkveld gebeurd. Dank!. C&A

Wij vinden werkgeluk erg belangrijk. Om dit te ondersteunen bieden we al een aantal jaren onze medewerkers een incompany mindfulness-training aan. De reacties zijn positief. De evaluaties geven aan dat men meer pauze-momenten inlast in een dag, anders met stress omgaat en zich bewuster is van beperkende overtuigingen waardoor de communicatie met anderen beter verloopt.

ICM Opleidingen & Trainingen

Een welkome workshop in corona-tijd. De mensen waren er zichtbaar aan toe en hadden veel aan de tips om de focus te houden bij het online werken. NS

Ik heb veel geleerd en kan beter mezelf en anderen begrenzen. Meer rust en beter prioriteiten stellen. Medewerker  Friesland Campina

Heel fijne doeltreffende coachgesprekken die me dichter bij mezelf hebben gebracht. Medewerker Trimbos insitituut

We hebben een online workshop ‘Focus met Aandacht’ aangeboden tijdens onze ‘Winterschool’. Het was erg leerzaam met veel eyeopeners. De Nederlandsche Bank (DNB)   

Prachtige training voor onze eigen medewerkers die de kennis en ervaring weer kunnen overdragen aan onze studenten die later zelf voor de klas staan. Marnix-academie (Pabo) 

Dank je wel voor de fijne workshop, waarin we veel hebben geleerd, gevoeld, gehoord en beleeft en iedereen iets moois mee naar huis heeeft genomen. Praktisch en nuchter wat precies aansloot bij onze medewerkers. Timber and Building Supplies (TABS Holland, HR)

Mentaal fit in je werk. Dat was de titel van de workshop die we met plezier door jullie hebben laten verzorgen. Heel mooie tools en concrete oefeningen om mentale veerkracht te versterken. MaxGripp (Consultancy, HR-manager)

Zij gingen je voor

Meer lezen

  Offerte op maat of meer informatie?

  Jouw gegevens
  Stel hier je vraag