Onderwijs

Home » Onderwijs

Wetenschappelijk bewezen methodes

N

Meer dan 12 jaar ervaring

Erkende en ervaren trainers en coaches

Op locatie en online

Van stress naar werkplezier in het onderwijs

Werkdruk is een bekend probleem in het onderwijs, zeker in deze tijd waarin er continu een beroep wordt gedaan op de flexibiliteit. Het kan leiden tot minder werkplezier, stress en verzuim. Mindfulness vermindert stress en helpt om gezonder om te gaan met werkdruk, oog te hebben voor de werk-privé-balans en met plezier en energie voor de klas te staan.

Onze maatwerktrainingen en workshops zijn geschikt voor docenten, leerkrachten en medewerkers die hun persoonlijke effectiviteit en werkplezier willen vergroten. De basis is het officiële, wetenschappelijk onderbouwde Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma. Verschillende onderwijsorganisaties (van basis- tot wetenschappelijk onderwijs) weten ons te vinden. Een aantal van onze trainers heeft een achtergrond in het onderwijs.

Mindfulness Trainingen

Op locatie & online

Ook trainingen op maat voor jouw onderwijs organisatie

Mindfulness Workshops

Op locatie & online

Ook workshops op maat voor jouw organisatie

Coaching & Individueel

Op locatie & online

Coaching en burn-out behandeling

Voorbeeldsituaties

 • Voor ROC Hilversum bieden we een pakket van elkaar versterkende activiteiten aan: diverse workshops online en fysiek tijdens de studiedagen en individuele coaching op aanvraag.
 • Medewerkers van basisscholen van Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland krijgen naast wisselende thema-workshops (o.a. ‘gezond omgaan met werkdruk en stress’ en ‘focus met aandacht’) ook jaarlijks een mindfulness-training ‘Fris voor de Klas’ aangeboden.  
 • Voor ROC Midden Nederland verzorgen we jaarlijks zesweekse maatwerk mindfulness-trainingen en workshops. Ook het laagdremelige (P)uur met Aandacht;  een programma om laagdrempelig en wekelijks een uur met mindfulness te oefenen.
 • Universiteit Utrecht heeft bij haar studentensportvoorziening Olympos een mindfulness-programma voor studenten waar we wekelijks mindfulness-lessen voor ontwikkelden. Ook geven we individuele mindfulness-trainingen aan medewerkers van Universiteit Utrecht (van docent tot hoogleraar).
 • Veel leerkrachten en docenten weten onze open inschrijvingstrainingen te vinden en volgen de achtweekse mindfulness-training (MBSR) 

Vijf voordelen van ons aanbod in het onderwijs

N

Trainers met achtergrond in het onderwijs

N

Ruim 12 jaar ervaring van basis- tot en met wetenschappelijk onderwijs

N

Onze werkwijze is nuchter, praktisch en evidence-based

N

Op maat gemaakt

N

Post-HBO afgestudeerde trainers, erkend in de hoogste categorie door de beroepsvereniging VMBN

Offerte op maat? Neem contact op

Al onze trainingen zijn maatwerk.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van ons aanbod voor onderwijs.

Workshop Kennismaken met Mindfulness voor leraren en docenten

De maatwerk workshop Kennismaken met Mindfulness is speciaal voor het onderwijs. In deze workshop staat mindfulness en gezond werken centraal. De workshop wordt vaak op maat gemaakt, op basis van de wensen van de opdrachtgever.
Meer informatie

Burn-out-behandeling in Utrecht Leidsche Rijn

We bieden speciaal voor het onderwijs burn-out behandelingen aan. Onze burn-out-behandeling is gebaseerd op mindfulness en coaching. Met onze burn-out-behandeling werk je met deskundige begeleiding aan een goed herstel en preventie van terugval. Bovendien sta je er niet alleen voor!
Meer informatie

Coaching in het onderwijs

Steeds vaker worden wij binnen onderwijsinstellingen als externe coach ingezet. Een coachtraject kan voor een medewerker bekrachtigend en ondersteunend zijn. Voor iedereen die vastloopt en problemen ondervindt kan het enorm helpen om een professional mee te laten kijken, steun en stimulans te krijgen.
Meer informatie

Fris voor de Klas, een mindfulness-training (MBSR) speciaal voor het onderwijs

Fris voor de Klas met mindfulness is een zesweekse training die we aanbieden in het onderwijs (op school of online). Het is een nuchtere, praktische en persoonlijke mindfulness-training (MBSR) voor docenten, leerkrachten en medewerkers (VO, PO, MBO, HBO en WO) die hun persoonlijke effectiviteit en werkplezier willen vergroten en met meer aandacht willen leven en werken. En de Fris voor de Klas met Mindfulness-training is ook helpend bij stress gerelateerde klachten.
Meer informatie

Gewaardeerd met ★★★★★

Vroeger maakte ik me vreselijk druk voor een ouderavond. Ik was tijdens de gesprekken zo gespannen, dat ik de nacht daarna niet kon slapen. Nu neem ik voor de gesprekken even bewust de tijd om aandacht te geven aan de spanning die ik voel en mijn zorgen. En als ik naar bed ga, doe ik een oefening waarbij ik mijn aandacht op mijn lichaam richt, de bodyscan. Ik merk dat ik nu veel beter de spanning van de avond kan loslaten en slaap! Anja 56, leerkracht PO

Al meerdere jaren bieden we onze medewerkers en docenten deze Fris voor de Klas training aan. De resultaten zijn goed en de docenten hebben er elk op hun eigen manier baat bij. HR-medewerker ROC-Midden Nederland

Je merkt dat de trainster zelf uit het onderwijs komt en goed aansloot bij onze doelgroep. Tiba, coördinator congres, MBO Taalacademie

Ik merk dat ik nu veel beter kan dealen met onverwachtse stressmomenten. Ik voel mij steviger en schiet niet meer zo snel in de stress. Door er even bewust bij stil te staan merk ik dat de oplossing vaak vanzelf komt. Latifa (44), medewerker jeugdzorg

Gedurende die 8 weken heb ik handvatten gekregen om om te gaan met mijn onrust, met mijn gedachten en heb ik geleerd om bij mezelf te blijven, om ervoor te zorgen dat de situatie niet met mij aan de haal gaat. Hele waardevolle oefeningen die ik nog dagelijks toepas, hoe klein ze ook zijn, zowel privé als in de klas. Maar het geeft me houvast, het maakt me duidelijk wat op het moment echt belangrijk is. Annemieke 44, docent VO

De workshop is met een 9,5 beoordeelt door onze medewerkers. Fijne trainer, mooie opzet en handige tools voor in de praktijk. Wilma, management assistent SKO West-Friesland

Fijne praktische workshop waar onze docenten ook in de praktijk wat aan hebben. Een mooie aanvulling op het programma tijdens onze studiedagen. Taco, adviseur ROC-Midden Nederland

Prachtige training voor onze eigen medewerkers die de kennis en ervaring weer kunnen overdragen aan onze studenten die later zelf voor de klas staan. Marnix-academie (Pabo)

Zij gingen je voor

Meer lezen

  Offerte op maat of meer informatie?

  Jouw gegevens
  Stel hier je vraag