Mindfulness-training (MBSR)

Trainingen » Particulieren » Mindfulness-training (MBSR)

Starten met Mindfulness

Deze achtweekse mindfulness-training (MBSR) is een mooie start voor wie nog niet eerder iets met mindfulness heeft gedaan. De mindfulness-training is bewezen effectief bij burn-out, overspannenheid, somberheid, angst en chronische pijn. Wij geven de mindfulness-trainingen volgens het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma voor groepen en individueel.

Meld je aan voor vrijblijvend intakegesprek

Na de mindfulness-training (MBSR):

  • Zorg je beter voor jezelf
  • Kun je beter ontspannen
  • Heb je geleerd beter lichamelijke signalen te herkennen
  • Geef je duidelijker grenzen aan
  • Heb je inzicht in je (denk)patronen die ongezond voor je zijn
  • Kun je effectiever omgaan met ziekte, stress en chronische pijn
  • Geniet je meer in het moment
8 wekelijkse bijeenkomsten en extra oefenavond
vrijblijvend kennismakingsgesprek
werkboek en audiobestanden
gecertificeerde trainers
i
€525,- inclusief materialen

Over deze training

De mindfulness-training (MBSR) bestaat uit verschillende meditaties en oefeningen die inzicht geven. Het theoretische deel gaat over stress, het brein, emoties, gedachten, grenzen en energie. Onder begeleiding oefen je verschillende aandacht-, meditatie- en yoga-technieken. De mindfulness-meditaties zijn nuchter, ze trainen de aandacht en helpen je uit malende gedachten komen. Daarnaast maken de meditaties je brein stressbestendiger en zorgen ze voor sneller en beter herstel. Je mediteert gedurende de training ook thuis (gemiddeld 30 minuten per dag) met behulp van audiobestanden. Ons werkboek geeft meer inzicht en handvatten en wordt altijd zeer gewaardeerd.

Meld je aan

Aan de training gaat altijd een vrijblijvende, persoonlijke intake met de trainer vooraf. Deze vindt plaats op onze locatie in Utrecht Leidsche Rijn, of online indien gewenst. We bespreken of de training past bij jouw behoeften of klachten, en je kunt al je vragen stellen. Na de intake beslis je pas definitief of je deelneemt.

Meld je aan voor vrijblijvend intakegesprek

Investering mindfulness-training (MBSR)

  • Voor particulieren en ZZP’ers €525,- inclusief btw en materialen.
  • Zorgverzekeraars vergoeden vaak een deel van de training. Klik hier om te zien waar je recht op hebt. 
  • Als je werkgever betaalt zijn de kosten €750,- exclusief btw, inclusief materialen.

‘Je kunt de golven niet beheersen, maar wel leren surfen op de golven’

Jon Kabatt-Zin, grondlegger van de mindfulness-training

    Team Trainingsbureau voor Mindfulness

Reviews

Ik ben bewuster geworden van mijzelf en hoe ik beter voor mij zelf kan zorgen. Ik zit daardoor beter in mijn vel.
Marieke (44), beveiligingsbeambte
Wat ik goed vond is de prettige manier van begeleiden: er was veel contact en ruimte om de diepte in te gaan, zonder dat het ‘zwaar’ werd.
Peter (38), hovenier
Ik heb geleerd om meer te genieten van leuke momenten door ze bewuster te ervaren.
Sabrina (53) leerkracht
De mindfulness-training heb ik ervaren als een hele bijzondere, leuke, leerzame, warme en inspirerende training! De trainster straalde echt rust uit en zorgt voor veiligheid en vertrouwen in de groep waardoor iedereen heel open kon zijn, zonder je verplicht te voelen dit te doen.
Sofie (27), jr accountmanager
Ik vond het geheel heel samenhangend en instructief. Veel van de theorie was voor mij al bekend, maar ik vond het interessant om te leren hoe anderen er tegenaan keken en vond het heel leerzaam om het meer in de praktijk te brengen, met name door meditatie en meer rust- en mindfulmomenten op de dag te nemen.
Alexander (36), huisarts
De opzet van de training was een goede combinatie van (1) zelf oefenen en dingen ‘ervaren’ tijdens de huiswerkopdrachten, (2) hier tijdens de wekelijkse les met anderen uit de groep verder over praten en waardevolle ervaringen uitwisselen en (3) achteraf verdiepende theorie over lezen. Kortom, ik vond het een enorm inspireerde en leerzame training, die ik iedereen aan zou raden! Grote complimenten en heel veel dank hiervoor.
Sabine (27), PhD-student