Incompany Mindfulness-Based-Stress-Reduction-training (MBSR)

Trainingen » Organisaties » Incompany Mindfulness-Based-Stress-Reduction-training (MBSR)

Mindfulness-groepstrainingen voor bedrijven en organisaties

Vergroot focus, veerkracht en energie bij medewerkers en in teams

Deze incompany mindfulness-training (MBSR) wordt vaak ingezet als onderdeel van vitaliteitbeleid in organisaties. De mentale veerkracht van medewerkers wordt versterkt. De training geeft praktische handvatten om op een gezonde manier met stress en werkdruk om te gaan en gezonde keuzes te maken t.a.v. de eigen balans, zowel zakelijk als privé. Onze incompany mindfulness-training is gebaseerd op het officiële wetenschappelijk bewezen Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma. Dit wordt overal ter wereld gegeven en levert tastbare resultaten op.

Het blijkt dat medewerkers na een mindfulness-training (MBSR) onder andere:

  • minder last hebben van stress en negatieve gedachten;
  • makkelijker communiceren met collega’s;
  • beter omgaan met conflicten;
  • zelfbewuster en vitaler zijn;
  • meer focus hebben, creatiever zijn en beter presteren.

De opbouw van de training (maatwerk mogelijk)

6 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur
op locatie of online
handleiding en audiobestandeh
maximale groepsgrootte 14 (ook individueel mogelijk)
i
telefonische intakes met deelnemers

Deze incompany mindfulness-training (MBSR) bestaat uit een combinatie tussen theorie en ervaringsgericht leren d.m.v. mindfulness-oefeningen. Het theoretische deel gaat over stress, het brein, emoties, gedachten, grenzen en energie. De mindfulness-oefeningen bestaan uit verschillende meditaties en interactieve werkvormen die inzicht geven. Ze zijn nuchter, trainen de aandacht en helpen je uit malende gedachten komen. Daarnaast maken de meditaties je brein stressbestendiger en zorgen ze voor sneller en beter herstel. De training sluit aan op de ervaringen van medewerkers en heeft een praktische insteek. Je leert werken met een combinatie van formele mindfulness-oefeningen en informele praktische technieken om in je dagelijkse leven in te zetten.

Heb je interesse in een incompany mindfulness-training (MBSR)? Of wil je meer weten?
Neem contact op voor een maatwerkofferte.

    Team Trainingsbureau voor Mindfulness

Reviews

Wij vinden werkgeluk erg belangrijk. Om dit te ondersteunen bieden we al een aantal jaren onze medewerkers een incompany mindfulness-training aan. De reacties zijn positief. De evaluaties geven aan dat men meer pauze-momenten inlast in een dag, anders met stress omgaat en zich bewuster is van beperkende overtuigingen waardoor de communicatie met anderen beter verloopt.
HR-manager Lieke, ICM
Ik heb veel geleerd en kan beter mezelf en anderen begrenzen. Meer rust en beter prioriteiten stellen.
Medewerker Friesland Campina
De wekelijkse bijeenkomsten waren een rustpunt voor mezelf. Ik ben geneigd erg veel te zorgen voor anderen, ook in mijn werk en dit was goed om mijn eigen energie en grenzen te leren bewaken.
Medewerker De Binnenvest