Opleiding Mindful Coachen: mindfulness voor coachesMindfulness voor coachesDe opleiding Mindful coachen
Ben jij coach en wil je met meer rust en vertrouwen coachen? Meer opmerken wat er bij en tussen jou en de ander gebeurt en dit benutten in het coachen?

Bij onze opleiding mindful coachen versterk je je aandacht en opmerkzaamheid. Je wordt minder reactief en kunt bewuster kiezen wat je doet.

De opleiding is op vier vrijdagen om de week van 12 tot 18 uur. Daarnaast oefen je zelf thuis dagelijks een half uur.


Kosten incl. materialen. 
€ 890,- exclusief btw.
ZZP-er kortingstarief: € 690,- exclusief btw.
Twee collega’s uit zelfde organisatie? Samen € 200,- korting!


Locatie
Een mooie locatie nabij Utrecht, goed bereikbaar met OV en auto. Geen parkeerkosten.


Trainer
Marjolein den Ouden

Trainingsbureau-voor-Mindfulness---blok-collega-kortingWord een nog betere coach door mindfulness
Tijdens de opleiding Mindful Coachen leer je coachen met aandacht, beter luisteren en kijken naar je cliënt. Ook leer je eigen gedachten en gevoelens te observeren om daar bewust mee om te gaan tijdens de coaching.
Wil je:

 • met meer rust en vertrouwen mensen begeleiden
 • effectiever coachen met behulp van mindfulness?
 • bewuster kiezen of je je eigen gedachten, gevoelens en impulsen gebruikt voor je interventies en de relatie met je coachee?
 • je vaardigheden op het gebied van hier-en-nu interventies versterken?
 • je inzicht in automatische en onbewuste patronen vergroten?
 • meer inzicht in de werking van stress en angst?
 • mindfulness integreren in je werk?

Volg dan de opleiding Mindful Coachen!

De opleiding Mindful Coachen

De basis van de opleiding is het officiële Mindfulness Based Stress Reduction programma (MBSR). De opleiding Mindful Coachen volgt de inhoud van programma, maar is speciaal gericht op coaches.
Tijdens de opleiding leer je door te doen. Je versterkt je coachingsvaardigheden door te ervaren en te experimenteren, hierop te reflecteren en inzichten te delen.
De mindfulness oefeningen zorgen ervoor dat je je in het hier-en-nu bewuster bent van je eigen gedachten, gevoelens en impulsen. Je wordt je bewust van het effect van de gecoachte op jezelf en leert onderzoeken of er sprake is van overdracht en tegenoverdracht. Daardoor ben je beter in staat een passende interventie te kiezen en kun je je cliënt vanuit een open relatie effectiever coachen.

Professionele begeleiding

Er wordt gewerkt in kleine groepen onder begeleiding van twee zeer ervaren trainers. Naast onze mindfulness en compassie trainer Marjolein den Ouden, is Lisette Wevers de docent. Zij is senior coach en trainer en heeft o.a. de coachingsopleiding Coach Master bij Nonons gevolgd, waarbij dieper en in het hier en nu coachen centraal staat.

Voor coaches

De opleiding Mindful Coachen is ontwikkeld voor coaches die:

 • als coach werkzaam zijn, als zelfstandige of binnen een organisatie.
 • willen werken aan de verdieping van hun coachingsvaardigheden.
 • minimaal 3 jaar actieve werkervaring hebben als coach.
 • minimaal HBO opleidings- en/of werkniveau hebben.
 • bereid zijn dagelijks minimaal 30 minuten mindfulness oefeningen te doen gedurende de trainingsperiode.

Praktische informatie

De opleiding Mindful Coachen duurt 4 dagen, verdeeld over 6 weken. Deze periode van 6 weken, waarin je dagelijks mindfulness oefeningen doet, is noodzakelijk om mindfulness effectief te laten zijn. De studiebelasting is 24 contacturen en 32 uur zelfstudie (dagelijkse oefeningen en tussentijdse opdrachten).
Voorafgaand aan de opleiding is er altijd een intakegesprek.

Certificaat Mindful Coachen

Na afloop van de opleiding ontvang je het certificaat ‘Mindful Coachen’.
Voorwaarden voor deze certificering zijn dat je hebt deelgenomen aan alle drie de opleidingsdagen, alle tussentijdse opdrachten hebt uitgevoerd en dagelijks minimaal 30 minuten mindfulness oefeningen hebt gedaan.

Meld je aan voor Mindful Coachen of neem voor meer informatie over de opleiding Mindful Coachen contact op.Ik ben mij veel bewuster geworden in coach-gesprekken van mijn eigen ervaring en van de ruimte om een keuze maken tijdens het gesprek waarover je wel of niet iets zegt of vraagt.


Ik heb geleerd dat ik meer tijd voor mezelf mag nemen tussen gesprekken en meer geduld met mezelf mag hebben. Tevens is het thema loslaten duidelijk naar voren gekomen tijdens het in praktijk brengen van mindfulness binnen coachen: uiteindelijk help ik de gecoachte niet door op zijn of haar stoel te gaan zitten.


Ik ben mij veel bewuster geworden van mijn eigen reacties door deze training. Ik reageer nu bijvoorbeeld niet meer meteen op heftige emoties van de gecoachte, maar neem even een moment tijd om de vervolgstap te overwegen. Het heeft mij een betere coach gemaakt.