Vervolg training Mindfulness: Opfrissen en Verdiepen


Vervolg training Mindfulness, nog meer mindful worden!Doelgroep
Iedereen die een 8-weekse mindfulness training heeft gevolgd.

Opfrissen en Verdiepen

[show-average-rating alias=’Vervolgtraining | Opfrissen en Verdiepen’]


Tijd
Van 19.30 uur tot 21.30 uur

Kosten*
Voor particulieren: € 195,- inclusief btw
Zakelijk tarief € 275,- exclusief btw

Locatie
Utrecht Leidsche Rijn – De Meern*

Trainers
Hester Noort is senior mindfulness trainer en erkend in de hoogste categorie door de beroepsvereniging VMBN


Heb je al een achtweekse mindfulness training gedaan? Wil je je mindfulness beoefening een nieuwe impuls geven en verdiepen? De mindfulness vervolg training Opfrissen en Verdiepen doet beide. De training bestaat uit vier lessen van twee uur. Thema’s zijn: patronen doorbreken, mild zijn voor jezelf, acceptatie en het hier-en-nu bewustzijn verstevigen. 

Verder met mindfulness

Wij horen vaak van deelnemers dat ze hun mindfulness beoefening na een tijd een impuls willen geven. Met deze vervolgtraining mindfulness ga je je mindfulness beoefening opfrissen en verdiepen. De bijeenkomsten bestaan uit oefeningen, reflectie en theorie. Bij deze training krijg je een werkboek.

In deze mindfulness vervolg training van vier avonden:

 • Verdiep je je inzicht in je eigen patronen en creëer je ruimte om deze te doorbreken
 • Versterk je je vermogen om bewust (anders) en goed om te gaan met lastige situaties
 • Word je houding naar jezelf milder
 • Integreer je mindfulness (weer en meer) in je dagelijks leven

De thema’s zijn:

 • Het hier-en-nu bewustzijn vergroten
 • Mild en zorgzaam eomgaan met jezelf, in plaats van streng
 • Acceptatie en het beste in jezelf naar boven halen, ook bij lastige situaties

De opmerkzaamheid voor de adem versterken en verdiepen

De mindfulness vervolg training begint met het opnieuw opmerken en doorbreken van de automatische piloot. Dit doen we o.a. door je opmerkzaamheid voor de adem te versterken met een oefening, waarbij we speciale aandacht besteden aan de adembeweging. Zo kan de adem jou weer meer:

 • Terugbrengen in het hier en nu
 • Een anker bieden, waar je ook bent en wat je ook meemaakt
 • Een breder perspectief bieden, van waaruit je de dingen kunt bekijken
 • Ruimte creëren om dingen anders te doen, patronen te doorbreken
 • Aandacht geven aan het ‘tot-rust-kom-systeem’ in je lichaam

Bewust worden van je – vaak strenge – regels

Ook gaan we in de mindfulness vervolg training kijken naar jouw ‘regels’, die je sturen in je leven. Iedereen ontwikkelt onbewust in de loop van zijn leven bepaalde regels, door ervaringen, opvoeding en omgeving. Denk bijvoorbeeld aan: je moet altijd voor anderen klaarstaan, of: ik moet alles goed doen. Deze regels helpen lang niet altijd bij het goed voor jezelf zorgen en bij het wijs omgaan met omstandigheden. Je regels kennen en herkennen geven ruimte om er anders mee om te gaan.

Accepteren en het beste in jezelf naar boven halen

Wij evalueren ons leven aan de lopende band (deels onbewust). Vaak is er iets wat we niet helemaal goed vinden, of waardoor we ons niet helemaal prettig voelen. In de automatische piloot gaan we dan van alles doen om dit te veranderen. Bij de vervolgtraining ga je door oefening (weer) doorzien wat je de natuurlijke reactie is op onprettige gevoelens, gedachten en omstandigheden (vechten, vermijden, ontkennen).Ook leer je je innerlijke criticus, die je voortdurend voorziet van commentaar, beter kennen. Dat geeft ruimte om er anders mee om te gaan, namelijk de gevoelens erkennen en accepteren. Er tegen vechten zorgt juist voor extra spanning. Acceptatie vinden we vaak lastig omdat het indruist tegen onze neigingen en overtuiging dat ‘vechten’ beter is. Bij de vervolg training gaan we dieper in op wat acceptatie is, hoe het eruit ziet en we oefenen ermee.

Vriendelijk zijn voor jezelf

Actief ‘ja’ zeggen tegen de dingen die er zijn in je binnen- en buitenwereld, dat is vriendelijk voor jezelf en haalt veel spanning en forcering weg. We gaan hiermee oefenen bij de vervolgtraining. Ook gaan we verder met de metta meditatie, oftewel mediteren met liefdevolle vriendelijkheid. We onderzoeken wat dit met ons doet, met deze manier van omgaan met alles wat er is, ook het niet-prettige, in plaats van onze vaak kritische houding. Uit gedragsonderzoek blijkt dat een milde houding het doorbreken van patronen ondersteunt in tegenstelling tot een kritische houding.

Kortom: de vervolg training mindfulness ‘Opfrissen en Verdiepen’ geeft je mindfulness beoefening een impuls en biedt verrijkende vaardigheden en inzichten!