Mindfulness in Utrecht centrum en Leidsche Rijn | MBSRnuchtere en erkende mindfulness trainers


Onze training mindfulness in Utrecht centrum en Leidsche Rijn is praktisch en persoonlijk.

De training:

 • vermindert stress, piekeren, angst, somberheid
 • leert loslaten, geeft rust in hoofd en lichaam
 • helpt om meer te genieten van je leven

Mindfulness is een bewezen methode. Onze trainers zijn zeer ervaren en erkend in de hoogste categorie (1) van de beroepsvereniging VMBN.

 • 8 weken
 • lessen van 2,5 uur
 • gewaardeerd werkboek
 • €525,-

[show-average-rating alias=’training-mbsr’]


Tijden
19.30 uur tot 22.00 uur
Ochtendtraining: 09.15 tot 11.45 uur


Kosten*
€ 525,- incl. btw, mp3’s en goed werkboek.

Het zakelijke tarief is (als je werkgever betaalt) € 750,- excl. btw.


Locaties

Utrecht-Centrum
Utrecht Leidsche Rijn/De Meern


Trainers
Alle mindfulness trainers zijn erkend in de hoogste categorie door de beroepsvereniging VMBN

Onze training mindfulness in Utrecht centrum en Leidsche Rijn vermindert stress, piekeren en helpt loslaten en genieten. De training is ook geschikt bij somberheid, angst en chronische pijn. Onze aanpak is persoonlijk en praktisch. Onze groepen zijn klein. Al ruim 2000 deelnemers gingen je bij ons voor!

• Heb je stress, spanningen, last van piekeren?

• Heb je minder energie, slaap je slecht?

• Heb je minder plezier in je werk of vrije tijd?

• Woon je in je hoofd en wil je meer in het nu zijn?

• Heb je het gevoel dat je minder aankunt?

Dan is onze training mindfulness iets voor jou.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een methode om met de aandacht in het moment te zijn. Door mindful te zijn, kun je gedrag en denkpatronen doorbreken die niet goed voor je zijn. Ook kun je makkelijker loslaten en meer genieten van het nu. Je woont minder in je hoofd en gaat je prettiger voelen. Bij de training staat oefenen centraal, het is geen therapie. Hoewel we wel praten over onderwerpen als piekeren en stress, hoef je niets te zeggen als je dat niet wilt. 

Zeven voordelen van onze training mindfulness:

 1. Onze trainers zijn nuchter en staan midden in het leven.
 2. Wij geven de mindfulness training al ruim 8 jaar.
 3. De intake is persoonlijk en vrijblijvend.
 4. Onze groepen zijn klein. Individuele mindfulness training is ook mogelijk.
 5. Al onze trainers zijn erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN.
 6. Onze locaties in Utrecht centrum en Leidsche Rijn zijn prettig en goed bereikbaar. In Leidsche Rijn is het parkeren gratis.
 7. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van onze training bij stressklachten.

Het effect van de training mindfulness

Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze training. Belangrijke uitkomsten van onderzoek naar de effecten van de mindfulness training zijn: verminderde stressklachten, minder piekeren, angst, somberheid en beter kunnen omgaan met stress, werkdruk, spanning en beter slapen. Ook blijkt uit de onderzoeken dat deelnemers meer levenskwaliteit ervaren na de training, oftewel: ze voelen zich prettiger.

De inhoud van onze training mindfulness

Wij geven mindfulness trainingen volgens het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma, in Utrecht centrum en Leidsche Rijn. De lessen bestaan uit verschillende meditaties, oefeningen die inzicht geven en theorie. De theorie gaat over stress, het brein, emoties, gedachten, grenzen, en energie. De mindfulness meditaties zijn nuchter, ze trainen de aandacht en helpen uit malende gedachten komen. Daarnaast maken de meditaties je brein stressbestendiger en zorgen voor sneller en beter herstel van stress. Je mediteert gedurende de training ook dagelijks thuis met behulp van mp3′s die je krijgt. Ons werkboek geeft nog meer inzicht en handvatten en wordt altijd zeer gewaardeerd. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten. De lessen zijn van 19.30 uur tot 22.00 uur. De ochtendtraining is van 09.00 tot 11.30 uur.

Vrijblijvende intake voor de training mindfulness

Er gaat altijd een vrijblijvende, persoonlijke intake met de trainer aan de training vooraf. Deze vindt plaats op onze locatie in Utrecht Leidsche Rijn. Na de intake beslis je pas definitief of je deelneemt. We bespreken of de training past bij jou, jouw behoeften of klachten, en je kunt al je vragen stellen.

Ervaren mindfulness trainers, erkend in de hoogste categorie

Al onze mindfulness trainers zijn erkend in de hoogste categorie door de beroepsvereniging VMBN. Mindfulness trainer is een vrij beroep, iedereen kan zich zo noemen, daarom is deze erkenning van belang. Daarnaast zijn onze trainers ervaren, ze geven doorlopend trainingen. Verder hebben zij extra opleidingen gevolgd en blijven ze bij in hun vakgebied. Ze zijn nuchter en betrokken. Bij vergoeding bij burn-out door zorgverzekeraars wordt altijd de eis gesteld dat de training door een categorie 1 trainer van het VMBN wordt gegeven. Bij ons zit je dus goed!

Kosten training mindfulness

Voor particulieren € 525,- inclusief btw en materialen. ZZP’ers kunnen de training opvoeren als kosten. Veel zorgverzekeraars vergoeden de training bij burn-out klachten (je hoeft dus nog niet de diagnose te hebben, maar hebt stressklachten, zoals spanning, piekeren, slecht slapen).
Als je werkgever betaalt of als je betaalt vanuit een B.V. zijn de kosten € 750,- exclusief btw, inclusief locatiekosten en materialen.

Locaties van onze trainingen mindfulness in Utrecht centrum en Leidsche Rijn

Training mindfulness  in Utrecht centrum: Het Holos Huis, Nachtgaalstraat 3, Wittevrouwen Buiten. Een winkelstraat tussen de Maliebaan en de Stadsschouwburg. Een centrale plek om je auto te parkeren. Vanuit hier loop je gemakkelijk richting het Wilhelminapark of het centrum van de stad.

Training mindfulness in Utrecht Leidsche Rijn: Zandweg 116b, De Meern. Vlakbij A2 en A12, veel (gratis) parkeerplaatsen. Bus 28 stopt voor de deur, 15 min vanaf Utrecht CS.

Wil je meer informatie over de training mindfulness? Dan kun je contact met ons opnemen of bellen: 0619721536. 

Heb je burnout klachten?

Sinds 2015 vergoeden steeds meer verzekeraars een deel van de training. VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig vergoeden bijvoorbeeld € 350,- in het aanvullende pakket bij burn-out klachten. Wat dit voor jou betekent moet je natuurlijk altijd zelf bij je verzekering nagaan.
De vergoeding geldt alleen als je de training volgt bij een door de VMBN in categorie 1 erkende trainer. Al onze mindfulness trainers voldoen aan deze voorwaarden. Daarnaast heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig.
Hier lees je meer over vergoeding van de mindfulness training door de verzekering bij burn-out klachten.

Ben je mantelzorger?

Menzis vergoed in een van de aanvullende pakketten de MBSR-training indien deze bij een categorie 1 trainer wordt gevolgd (zoals de trainers bij het TvM). Je kunt nagaan of je voor vergoeding in aanmerking komt via de zorgverzekeraar.
*Het tarief voor particulieren geldt alleen als je de training niet op je werk kunt declareren (of je werkgever rechtstreeks betaalt) of vanuit een B.V. betaalt.

Voor mensen met een klein budget is korting bespreekbaar.

“Je kunt de golven niet beheersen, maar wel leren surfen op de golven”
Jon Kabatt-Zin, grondlegger van de mindfulness trainingIk ben me bewust geworden van mijn eigen patronen; hoe ik vaak automatisch reageer en hoe ik gebeurtenissen en opmerkingen (onbewust) binnen laat komen. Ik heb geleerd hoe ik daar anders mee om kan gaan.


Ik ben bewuster geworden van mijzelf en hoe ik beter voor mij zelf kan zorgen. Ik zit daardoor beter in mijn vel.


Ik merk dat ik veel eerder merk als ik stress opbouw en kan dan even gas terugnemen. Ik merk dat ik daardoor meer energie heb en beter slaap!


Wat ik goed vond is de prettige manier van begeleiden: er was veel contact en ruimte om de diepte in te gaan, zonder dat het ‘zwaar’ werd.


Ik heb geleerd om meer te genieten van leuke momenten door ze bewuster te ervaren.


Ik heb geleerd om meer te genieten van leuke momenten door ze bewuster te ervaren.