Mindfulness in Zeist

Het Trainingsbureau voor Mindfulness geeft op verschillende locaties rond Utrecht de training Mindfulness. Naast Leidsche Rijn, Utrecht Centrum en Houten, worden nu ook trainingen gegeven in Zeist. Op deze pagina vind je een uitgebreide routebeschrijving naar de locatie Helicon voor trainingen Mindfulness in Zeist. De data vind je in de agenda in de linker balk.

Locatie training Mindfulness in Zeist

Het adres van de training Mindfulness in Zeist is Socrateslaan 22a, Zeist
Deze locatie is de eerste keer wat lastig te vinden omdat je het terrein van de Stichtse Vrije School op moet lopen. Als je het pad op loopt dat recht op de Stichtse Vrije School (nr. 24) afloopt, dan houd je rechts aan en kom je bij het Helicon gebouw.

De locatie is uitstekend te bereiken met de auto, ligt een paar minuten van de A28 en heeft ruim voldoende gratis parkeerplek.
Vanaf het station Driebergen-Zeist rijden er diverse bussen. Daarna is het nog 500 – 800 meter lopen.

Routebeschrijving auto

Vanaf A28 vanuit richting Utrecht:

 • Neem afslag 3 Zeist-Oost
 • Ga bij de stoplichten links de Krakelingweg op.
 • Ga bij de eerste rotonde rechtsaf.
 • Sla de tweede straat rechts, dit is de Socrateslaan.
 • Bij de Y-splitsing op de Socrateslaan rechts aanhouden.

De ingang van 22a is na ca. 100 m aan de rechterkant. U kunt daar langs de straat parkeren, of op het parkeerterrein. Loop het pad op dat recht op de Stichtse Vrije School (nr. 24) afloopt, en houd dan rechts aan.

Vanaf A28 vanuit richting Amersfoort:

 • Neem afslag 3 Den Dolder
 • Ga onder aan de afrit bij de rotonde rechts.
 • Ga bij de stoplichten rechtdoor de Krakelingweg op.
 • Ga bij de eerste rotonde rechtsaf.
 • Bij de Y-splitsing op de Socrateslaan rechts aanhouden.

De ingang van 22a is na ca. 100m aan de rechterkant. U kunt daar langs de straat parkeren, of op het parkeerterrein. Loop het pad op dat recht op de Stichtse Vrije School (nr. 24) afloopt, en houd dan rechts aan.

Vanaf A12 vanuit richting Utrecht:

 • Neem afslag 22 Driebergen – Zeist.
 • Sla onder aan de afslag linksaf richting Zeist.
 • Steek het spoor over en volg de Hoofdstraat rechtdoor.
 • Ga na 2 km bij stoplichten rechtsaf de Laan van Beek en Royen op.
 • Bij de 2 rotondes gewoon de weg volgen.
 • Ga bij het eerste stoplicht links af de Jagersingel op.
 • Ga bij de rotonde rechtdoor, de weg heet dan de Lindenlaan.
 • Vervolgens bij de rotonde rechtsaf de Verlengde Slotlaan op.
 • Neem de tweede straat links, dit is de Socrateslaan.
 • Bij de Y-splitsing op de Socrateslaan rechts aanhouden.

De ingang van 22a is na ca. 100m aan de rechterkant. U kunt daar langs de straat parkeren, of op het parkeerterrein. Loop het pad op dat recht op de Stichtse Vrije School (nr. 24) afloopt, en houd dan rechts aan.

Routebeschrijving OV

Vanuit Utrecht Centraal Station Buslijn 52 richting Amersfoort via Vollenhove, stap uit bij bushalte Handelscentrum in Zeist.

Vanuit Centraal Station Amersfoort Buslijn 56 richting Wijk bij Duurstede, stap uit bij bushalte Geroplein

Vanuit station Driebergen-Zeist Buslijn 81 richting Woudenberg, stap uit bij bushalte Lindenlaan.

Wat is een mindfulness training?

Met de mindfulness training leer je bewust omgaan met spanning en stress en je energie beter doseren. In de training doe je veel ervarings- en inzichtsoefeningen waardoor je je bewust wordt van belemmerende gedachten en emoties, patronen en valkuilen in bepaalde, bijvoorbeeld stressvolle, situaties. Door de oefeningen kun je je steeds beter concentreren en met aandacht in het hier en nu zijn. Dit leidt tot minder piekeren en meer genieten.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten. Vooraf is er altijd een zorgvuldige, persoonlijke intake met de trainer van de training. Je kan in deze intake al je vragen kwijt en samen kijk je of de training aansluit bij wat je zoekt. Na de intake beslis je pas definitief of je deelneemt.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor een intake? Neem contact op! Ook kan je eerst een proefles volgen om meer te weten van de training Mindfulness in Zeist.

Het Trainingsbureau voor Mindfulness in Zeist, Houten, Utrecht Centrum en Leidsche Rijn

Het Trainingsbureau voor Mindfulness verzorgt al zes jaar professionele mindfulness trainingen aan particulieren, in de zorg, het onderwijs, aan gemeenten en bedrijven.

Al onze mindfulness trainers zijn post-hbo afgestudeerd als mindfulness trainer en erkend door beroepsvereniging VMBN in de hoogste categorie. Wij hebben veel ervaring en veel expertise in het vakgebied en volgen wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness en stressreductie op de voet.

Onze werkwijze is evidence-based, praktisch en met humor.

Mindfulness bij burnout klachten?

Verzekeraars VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig vergoeden in het aanvullende pakket de MBSR-training bij burn-out klachten grotendeels (€ 350,- ). Vraag je eigen verzekering wat dit voor jou betekent!

Je hebt in ieder geval een een verwijsbrief van je huisarts nodig en je kan alleen training volgen bij een door de VMBN in categorie 1 erkende trainer. Al onze mindfulness trainers voldoen aan deze voorwaarden. Hier lees je meer over vergoeding bij burn-out klachten door de verzekering.