Mindfulness in je werk enthousiast ontvangen door GGD Utrecht

“Goede balans tussen theorie en praktijk, vele oefeningen die je aan het denken zetten. Zeer nuttig vond ik vooral de bewustwording en dat ik heb geleerd vaker stil te staan en mezelf momenten van rust en reflectie te gunnen. Mooie bagage voor de toekomst”.

Zomaar een selectie uit de evaluatie van de deelnemers aan de mindfulness training Gezond omgaan met werkdruk met Mindfulness die is gegeven aan de GGD Utrecht.
Tijdens deze training Mindfulness in je werk maak je kennis met mindfulness, je onderzoekt je eigen werk-privé balans en krijgt handvatten om gezond om te gaan met werkdruk en stress.

“Een hele enthousiaste en leuke groep”, zo omschrijft trainer Jessica Barentsen de GGD Utrecht waar zij samen met trainer Marjolein den Ouden twee dagen op locatie is geweest.
“De deelnemers stelden veel interessante vragen en gingen gelijk met de opdrachten aan de slag” vertelt Marjolein, “De trainingsdagen waren verspreid over twee weken en de ervaringen die de deelnemers met mindfulness opdeden in de tussenliggende week brachten ze meteen in tijdens de tweede trainingsdag.”

De evaluatie van de training Mindfulness in je werk

Na afloop van elke training wordt er altijd geëvalueerd door het Trainingsbureau voor Mindfulness om steeds de kwaliteit hoog te houden.
De evaluatie bestaat uit het beoordelen van verschillende onderdelen van de training, zoals de begeleiding en de inhoud van de training. Dat de deelnemers aan Mindfulness in je werk enthousiast waren, blijkt wel uit de gemiddelde beoordeling van de begeleiding met een 9,8 en de inhoud met een 9,4!

“Hele fijne, positieve maar ook relativerende begeleiding. Duidelijk, afwisselend en herkenbare voorbeelden. Veel nieuwe inzichten gekregen”
“Goede balans tussen theorie en praktijk, vele oefeningen die je aan het denken zetten, zeer nuttig”

De training Mindfulness in je werk

De training Mindfulness in het werk is een afwisseling van mindfulness-oefeningen, inzichts-oefeningen en korte theoretische achtergrond. De werkwijze is nuchter en concreet. De training is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken naar stress en mindfulness.

Je legt in deze training een stevige basis voor het zelf aan de slag gaan met mindfulness beoefening, om zo beter in balans te blijven.
Onderwerpen die in de training aan bod komen zijn:
• mindfulness op de werkvloer
• beïnvloed de balans tussen werkplezier en werkdruk positief
• spanning en stress tijdig herkennen
• gezond zijn en gezond blijven
De deelnemers krijgen praktische oefeningen en handvatten om zelf mee aan de slag te gaan.

“Ik ga het zeker toepassen, zowel privé als op het werk”
“Dit zijn reacties waar je het voor doet”, bevestigt Jessica “Het is fijn om echt van meerwaarde te zijn, en iets te bieden waar mensen verder mee kunnen.”

Zelf Mindful op je werk?

Wil jij een maatwerk training Mindfulness in je werk organiseren binnen jouw organisatie? Neem dan contact op, dan maken we een afspraak om de mogelijkheden door te nemen. Mindfulness in je werk wordt ook aangeboden als open training voor individuele inschrijving!

Bekijk ook

Maandag met Aandacht!

Maandag met Aandacht!

Onrust, hectiek en terughoudend zijn met sociale contacten. Het opnieuw inregelen van je...