Training Mindfulness in je Klas (ook online)


Meer rust en aandacht met Mindfulness in je Klas


Doelgroep
Deelnemers zijn onderwijsgevenden (VO, PO, WO, BVE, HBO) die een mindfulness training gevolgd hebben.

Ook deze training kan binnen een organisatie georganiseerd worden. Neem contact op voor meer informatie.


[show-average-rating alias=’testSC’]

Data
Op aanvraag.
3 woensdagmiddagen van 14.00 uur tot 18.00 uur
.

Trainer
 Joyce Curnan

Kosten
€ 450,- (€ 360,- voor oud-deelnemers*) exclusief btw en exclusief locatiekosten.

Locatiekosten
De kosten voor de locatie zijn € 30,- per deelnemer per middag exclusief btw. Inclusief thee en koffie en een kleine versnapering tijdens de bijeenkomst.

Locatie
Nabij Utrecht.

Ook maatwerk binnen één organisatie of bestuur is mogelijk. Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen.

Heb je zelf een mindfulness training gedaan en wil je mindfulness ook graag inzetten voor je leerlingen in de klas?
In de training Mindfulness in je Klas leer je hoe je met mindfulness meer aandacht en rust kunt creëren in de klas en bewust om kunt gaan met afwisseling in spanning & ontspanning, fysieke beweging & rust en focus & ruimte.
Je gaat aan de slag met collega’s en deskundigen op het gebied van mindfulness en onderwijs. Je komt terug met concrete inzichten en werkvormen die je direct kan inzetten.

Mindfulness in de les helpt leerlingen:
• zich beter te concentreren
• beter om te gaan met emoties als boosheid, verdriet, frustratie
• makkelijker te wisselen tussen actie en rust
• beter om te gaan met prikkels
Kinderen hebben bovendien gewoon plezier in de oefeningen!

De training Mindfulness in je Klas
Naast varianten op kindniveau van de ‘bekende’ mindfulness oefeningen, onderzoeken we in de workshop ook hoe dagelijkse momenten in de klas omgevormd kunnen worden tot informele mindfulness oefeningen. Met kleine aanpassingen kan je dagelijkse momenten omvormen tot een mindful moment. Daardoor gaat mindfulness samen met, i.p.v. ten koste van andere belangrijke lesonderdelen. Er wordt je geen ‘extra lesprogramma’ aangereikt dat je uitvoert in je klas. Jij kent je klas het beste en jij bepaalt welke oefening of aanpak op welk moment geschikt is. De training biedt een concrete basis, die door de leerkracht al experimenterend uitgebouwd kan worden.

In de training:
• doe je zelf mindfulness oefeningen
• vertaal je deze mindfulness oefeningen naar jouw leerlingen en situatie
• oefen je met het begeleiden
• gaan we in op het ‘voorleven’ van mindfulness in de klas
• besteden we kort aandacht aan de wetenschappelijke achtergrond

Tijdens de middagen werk je aan een concrete aanpak en oefeningen voor in jouw klas. In de tussenliggende periodes probeer je deze uit. De ervaringen worden vervolgens gedeeld met vakgenoten in de workshop. Je gaat dus naar huis met een schat aan ervaringen met mindfulness in de klas!

Voor wie
Deze training is geschikt voor leerkrachten PO die zelf de achtweekse mindfulness training hebben gevolgd en is ook een goed vervolg op de training Fris voor de Klas.
Mindfulness in je Klas is niet een trucje dat je even inzet om een klas rustiger te krijgen. Als leerkracht is het voorleven erg belangrijk; mindful met leerlingen omgaan en mindfulness integreren in je dagelijkse leven en manier van lesgeven is essentieel!

De trainers
Er wordt gewerkt onder begeleiding van een zeer ervaren trainer. Joyce Curnan is mindfulness trainer, opgeleid aan de Hogeschool Utrecht en erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN. Joyce Curnan is deskundige op het gebied van het Mindful Schools programma.

Praktische informatie
De studiebelasting is 12 contacturen en 14 uur zelfstandig werk en zelfstudie. Buiten de contacturen worden mindfulness oefeningen in de klas gedaan en wordt hierop gereflecteerd. Daarnaast is dagelijks een half uur mindfulness beoefening (zelf) onderdeel van de studiebelasting. Na afronding van de training ontvang je het certificaat ‘Mindfulness in je Klas’.

*De kosten voor deze training zijn € 450,- per deelnemer excl. btw en incl. materiaalkosten. Is de training een vervolg op Fris voor de Klas of de mindfulness training via het Trainingsbureau voor Mindfulness of Mindfully, dan zijn de kosten slechts € 360,-!

Neem contact op voor meer informatie of meld je aan.