Mindfulness in Houten

Het Trainingsbureau voor Mindfulness geeft nu ook de training Mindfulness in Houten. Deze training vermindert stress, piekeren en helpt loslaten en genieten. De training is ook geschikt bij somberheid, angst en chronische pijn. Onze aanpak is persoonlijk en praktisch. Onze groepen zijn klein. Al ruim 800 deelnemers gingen je bij ons voor!

• Heb je stress, spanningen, last van piekeren?

• Heb je minder energie, slaap je slecht?

• Heb je minder plezier in je werk of vrije tijd?

• Woon je in je hoofd en wil je meer in het nu zijn?

• Heb je het gevoel dat je minder aankunt?

Dan is onze training mindfulness iets voor jou.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een methode om met de aandacht in het moment te zijn. Door mindful te zijn, kun je gedrag en denkpatronen vermijden die niet goed voor je zijn. Ook kun je makkelijker loslaten en meer genieten van het nu. Je woont minder in je hoofd en gaat je prettiger voelen. Bij de training staat oefenen centraal, het is geen therapie. Hoewel we wel praten over onderwerpen als piekeren en stress, hoef je niets te zeggen als je dat niet wilt.

Zeven voordelen van onze training mindfulness:

  1. Onze trainers zijn nuchter en staan midden in het leven.
  2. Wij geven de mindfulness training al ruim 7 jaar.
  3. De intake is persoonlijk en vrijblijvend.
  4. Onze groepen zijn klein (6-10 personen)
  5. Al onze trainers zijn erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN.
  6. Onze locaties in Utrecht centrum en Leidsche Rijn zijn prettig en goed bereikbaar. In Leidsche Rijn is het parkeren gratis.
  7. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van onze training bij stressklachten.

Het effect van de training mindfulness

Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze training. Belangrijke uitkomsten van onderzoek naar de effecten van de mindfulness training zijn: verminderde stressklachten, minder piekeren, angst, somberheid en beter kunnen omgaan met werkdruk, spanning en beter slapen. Ook blijkt uit de onderzoeken dat deelnemers meer levenskwaliteit ervaren na de training, oftewel: ze voelen zich prettiger.

De inhoud van onze training mindfulness

Wij geven mindfulness trainingen volgens het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma, in Utrecht centrum en Leidsche Rijn.De lessen bestaan uit verschillende meditaties, oefeningen die zelfinzicht geven en nabesprekingen. Ook krijg je theorie over stress, het brein, emoties, hoe de geest werkt en energie. De mindfulness meditaties zijn nuchter, ze trainen de aandacht. Daarnaast maken de meditaties je brein stressbestendiger en zorgen voor herstel van stress en maken je kalmer. Je mediteert gedurende de training ook dagelijks thuis met behulp van mp3′s die je krijgt. Ons werkboek geeft nog meer inzicht en handvatten en wordt altijd zeer gewaardeerd. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten. De lessen zijn van 19.30 uur tot 22.00 uur. De ochtendtraining is van 09.00 tot 11.30 uur.

Vrijblijvende intake voor de training mindfulness

Er gaat altijd een vrijblijvende, persoonlijke intake met de trainer aan de training vooraf. Deze vindt plaats op onze locatie in Utrecht Leidsche Rijn. Na de intake beslis je pas definitief of je deelneemt. We bespreken of de training past bij jou, jouw behoeften of klachten, en je kunt al je vragen stellen.

Ervaren mindfulness trainers, erkend in de hoogste categorie

Al onze mindfulness trainers zijn erkend in de hoogste categorie door de beroepsvereniging VMBN. Mindfulness trainer is een vrij beroep, iedereen kan zich zo noemen, daarom is deze erkenning van belang. Daarnaast zijn onze trainers ervaren, ze geven doorlopend trainingen. Verder hebben zij extra opleidingen gevolgd en blijven ze bij in hun vakgebied. Ze zijn nuchter en betrokken. Bij vergoeding bij burn-out door zorgverzekeraars wordt altijd de eis gesteld dat de training door een categorie 1 trainer van het VMBN wordt gegeven. Bij ons zit je dus goed!

Kosten training mindfulness

Voor particulieren* € 490,- inclusief btw en materialen. ZZP’ers kunnen de training opvoeren als kosten. Veel zorgverzekeraars vergoeden de training bij burn-out klachten (je hoeft dus nog niet de diagnose te hebben, maar hebt stressklachten, zoals spanning, piekeren, slecht slapen).
Als je werkgever betaalt of als je betaalt vanuit een B.V. zijn de kosten € 650,- exclusief btw, inclusief locatiekosten en materialen.

Locatie training Mindfulness in Houten

Het adres van de training Mindfulness in Houten is:

De Slinger 2
3995 DE Houten.