Mindfulness in het onderwijs: Fris voor de klas

Speciaal voor leerkrachten en docenten is training Fris voor de Klas door het Trainingsbureau voor Mindfulness ontwikkeld. Met deze praktische en persoonlijke training leer je hoe je gezonder en beter om kunt gaan met werkdruk en stress, je vergroot je persoonlijke effectiviteit en je werkplezier. Recent heeft het Trainingsbureau voor Mindfulness deze training bij het Meridiaan College mogen verzorgen en de deelnemers waren erg enthousiast!

Hoe ziet de mindfulness in het onderwijs training voor leerkrachten en docenten eruit?

De training Fris voor de klas – mindfulness in het onderwijs is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma. Tijdens de training werken we met voorbeelden uit je eigen praktijk als onderwijsgevende. De oefeningen uit onze training kun je direct toepassen in je dagelijkse werk.

We doen tijdens de training Fris voor de klas verschillende mindfulness-meditatieoefeningen. Met de mp3’s die je tijdens de training ontvangt kan je de oefeningen ook thuis doen. Hiermee ben je elke dag gemiddeld een half uur bezig.

Door wie wordt deze mindfulness training gegeven?

De training Fris voor de klas – mindfulness in het onderwijs wordt geleid door Joyce Curnan. Ze heeft ruime ervaring in het geven van mindfulness trainingen en is door de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN) erkend in de hoogste categorie.

Wat levert deze training voor het onderwijs je zoal op?

Heb je de training Fris voor de klas – mindfulness in het onderwijs afgerond, dan kan je in complexe situaties beter overzicht houden en heb je minder last van werkdruk en stress. Je staat meer ontspannen voor de klas, kan je beter concentreren en bent vaker met je aandacht in het hier-en-nu. Hierdoor geniet je meer van je werk en dat is natuurlijk precies de bedoeling!

Het feit dat jij meer geniet van je werk is overigens niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de leerlingen in je klas. Je lessen worden er namelijk (nóg) beter en (nóg) leuker door!

Wat zeggen anderen over de mindfulness training?

Wij zijn zelf natuurlijk trots op onze training, maar misschien ben je ook benieuwd naar de ervaringen van anderen. De mindfulnesstraining* die het Trainingsbureau voor Mindfulness recent bij het Meridiaan College mocht verzorgen is bijvoorbeeld zeer goed verlopen. Dit blijkt uit de evaluatie na afloop van de training. De deelnemers beoordeelden de training met gemiddeld een 8,5!

Enkele quotes van deelnemers:

  • “Ik merk dat ik veel meer invloed heb dan verwacht op hoeveel energie ik aan het einde van mijn werkdag heb.”
  • “Ik merk dat ik veel eerder door heb als ik geneigd ben om uit te vallen en dan kan ik een andere keuze maken.”
  • “Ik ben rustiger geworden.”
  • “Ik denk door deze periode veel bewuster na over wat ik wel en niet wil.”
  • “Ik heb nog een lange weg te gaan, maar merk wel dat mindfulness me goed doet, ik wil graag op herhaling over een tijdje.”

*Maatwerk: Veel trainingen van het Trainingsbureau voor Mindfulness zijn maatwerk. Zo is bijvoorbeeld bij het Meridiaan College de training Fris voor de Klas aangepast zodat het relevant was voor zowel OP als OOP.

Meer weten over de training mindfulness in het onderwijs?

Heb je nog vragen ten aanzien van de training Fris voor de Klas of over mindfulness in het onderwijs in het algemeen? Neem dan contact op met het Trainingsbureau voor Mindfulness.

Bekijk ook

Maandag met Aandacht!

Maandag met Aandacht!

Onrust, hectiek en terughoudend zijn met sociale contacten. Het opnieuw inregelen van je...