Mindfulness cursus in Utrecht

Stress is onvermijdelijk, maar als je teveel stress hebt, kan dit je uit balans brengen en voor problemen zorgen. Misschien werk je te hard, heb je last van spanningen, kun je moeilijk loslaten, leef je in je hoofd of pieker je veel.  Misschien kun je minder aan of slaap je slecht? Geniet je minder van je werk of van je vrije tijd? Dan kan onze mindfulness cursus in Utrecht je  helpen. Wij hebben een mindfulness locatie in Utrecht centrum en in Leidsche Rijn.

Onze mindfulness cursus in Utrecht

Bij het Trainingsbureau voor Mindfulness werken we volgens het zogenaamde Mindfulness Based Stress Reduction-programma (het MBSR-programma). Tijdens de cursus oefen je diverse yoga- en meditatieoefeningen, en krijg je oefeningen die inzicht geven en krijg je theorie over stress, de werking van gedachten en emoties en mindfulness. De positieve effecten van het MBSR-programma worden door veel wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat het MBSR-programma stressklachten en piekeren aanzienlijk vermindert. Het programma zorgt dat je beter kunt kunnen omgaan met werkdruk, spanningen, en je beter kan focussen en meer kan genieten.
(Direct naar aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek)

Wie zijn de trainers van de mindfulness cursus in Utrecht?

Onze mindfulness cursus in Utrecht wordt verzorgd door onze ervaren mindfulness trainers. Zij zijn door de beroepsvereniging VMBN erkend in de hoogste categorie, waardoor de mindfulness cursus door veel verzekeraars vergoed wordt in het aanvullende pakket. De trainers staan midden in het leven en zijn nuchter, betrokken en pragmatisch. Zij geven allemaal mindfulness cursussen aan particulieren en in organisaties.

Hoe lang duurt de mindfulnes cursus?

Onze mindfulness cursus in Utrecht bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast oefen je thuis met een werkboek en geluidsbestanden die je van ons krijgt. Voordat je start met de cursus maken we een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de trainer van de training waaraan je wilt deelnemen. Hierbij bespreken jouw situatie, klachten, wensen en kun je al je vragen stellen.

Wat is het resultaat van de mindfulness cursus?

De mindfulness cursus helpt je om bewuster om te gaan met spanning en stress en je energie beter te doseren. Je bent vaker met je aandacht in het hier-en-nu en kunt meer genieten van kleine dingen. Je wordt je meer bewust van gedachten, gevoelens en eigen patronen, zodat je gezondere keuzes kan maken.

Voor wie is een mindfulness cursus in Utrecht geschikt?

Wil je meer genieten van alles wat je doet, meer energie hebben, of ervaar je stress? Dan is een mindfulness cursus wat voor jou. Ook als je overspannen bent of last hebt van burn-out klachten, kan je deelnemen aan een mindfulness cursus. Als je twijfelt kun je bij een intakegesprek onderzoeken of de cursus bij jou past.

Wat zijn de kosten van de mindfulness cursus in Utrecht?

De mindfulness cursus kost €490,- incl. btw en cursusmateriaal. Als ZZP’er kun je dit bedrag aftrekken van je belasting. Als je werkgever of je eigen bedrijf betaalt zijn de kosten €650,- excl. BTW. Bij stressklachten, burn-out en overspanning vergoedt de verzekering soms de kosten van de cursus deels. Voorwaarde is wel dat degene die de cursus geeft door de beroepsvereniging VMBN erkend is in de hoogste categorie. Dit is bij ons het geval. Alle mindfulness trainers van het Trainingsbureau voor Mindfulness zijn aangesloten bij de VMBN in categorie 1.

Mindfulness leer je door het te doen

In de cursus ligt de nadruk op het zelf aan de slag gaan met oefeningen. Je leert tijdens de cursus niet alleen veel over mindfulness, maar gaat ook aan de slag met mindfulnessmeditaties. Het is de bedoeling dat je deze oefeningen ook thuis doet, met behulp van de mp3-bestanden die je van ons meekrijgt.

Meer weten over onze mindfulness cursus in Utrecht?

Ben je geïnteresseerd in een mindfulness cursus in Utrecht bij het Trainingsbureau voor Mindfulness? Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek. We nemen dan contact met je op o het gesprek te plannen. Of volg een proefles!

Bekijk ook

Maandag met Aandacht!

Maandag met Aandacht!

Onrust, hectiek en terughoudend zijn met sociale contacten. Het opnieuw inregelen van je...