Mindful coaching

Het Trainingsbureau voor Mindfulness biedt naast mindfulness trainingen, ook de opleiding Mindful Coaching aan. Tijdens de opleiding Mindful Coachen leer je coachen met aandacht, beter luisteren en kijken naar je cliënt. Ook leer je eigen gedachten en gevoelens te observeren om daar bewust mee om te gaan tijdens de coaching. Op die manier word je een (nóg) betere coach.

Hoe is de opleiding ‘Mindful Coaching’ opgebouwd

De opleiding ‘Mindful Coaching’ is gebaseerd op het officiële Mindfulness Based Stress Reduction-programma (het MBSR-programma). De opleiding Mindful Coaching volgt de inhoud van dit programma, uitgebreid met onderdelen speciaal gericht op coaches.

In de opleiding leer je door te doen. Je versterkt je coachingsvaardigheden door te ervaren en te experimenteren, hierop te reflecteren en inzichten te delen.

De mindfulness oefeningen die je tijdens de opleiding Mindful Coaching doet, zorgen ervoor dat je je in het hier-en-nu bewuster bent van o.a. je eigen gedachten, gevoelens en impulsen.

Het effect van de opleiding Mindful Coaching

Tijdens deze opleiding Mindful Coaching word je je bewust van het effect van de gecoachte op jezelf en leer je onderzoeken of er sprake is van overdracht en tegenoverdracht. Daardoor kun je beter passende interventies kiezen. Cliënten kun je daardoor op een effectievere wijze coachen. Je vergroot je inzicht in je eigen automatische en onbewuste patronen. Ook vergroot je kennis over de werking van stress en angst en leer je hoe je mindfulness kunt integreren in je werk.

De trainers van de opleiding Mindful Coaching

Tijdens de opleiding Mindful Coaching wordt in kleine groepen gewerkt onder begeleiding van twee zeer ervaren trainers, Elvira Geurts en Jessica Barentsen. Elvira Geurts is behalve trainer ook coach en heeft diverse coachingsopleidingen gevolgd. Dit deed zij onder andere bij de School voor Coaching en bij het Instituut voor Toegepaste Psychologie. Jessica Barentsen is, behalve eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness, mindfulness trainer en erkend in de hoogste categorie van de Beroepsvereniging VMBN.

Hoe lang duurt de opleiding Mindful Coaching?

De opleiding Mindful Coaching duurt 3 dagen. Deze drie dagen zijn verdeeld over 7 weken. Gedurende deze 7 weken doe je dagelijks mindfulness oefeningen.

De studiebelasting is 24 contacturen en 32 uur zelfstudie. De zelfstudie bestaat uit dagelijkse mindfulness oefeningen en tussentijdse opdrachten. De opleiding wordt voorafgegaan door een intakegesprek.

Certificaat Mindful Coaching

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het certificaat Mindful Coachen.
Voorwaarden voor certificering zijn:

  • Je hebt deelgenomen aan alle drie de opleidingsdagen;
  • Je hebt alle tussentijdse opdrachten uitgevoerd;
  • Je hebt dagelijks minimaal 30 minuten mindfulness oefeningen gedaan.

Voor wie is de opleiding Mindful Coaching geschikt?

De opleiding Mindful Coaching is ontwikkeld voor mensen die zelfstandig of binnen een organisatie als coach werkzaam zijn en willen werken aan de verdieping van hun coachingsvaardigheden. De coach heeft minimaal 3 jaar werkervaring als coach en beschikt over een opleidings- en/of werkniveau van minimaal HBO. Verder moeten zij bereid zijn gedurende de opleidingsperiode dagelijks minimaal 30 minuten aan mindfulness oefeningen te besteden.

Meer weten of direct deelnemen?

Heb je nog vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Jessica Barentsen of Elvira Geurts. Weet je nu al dat je wilt deelnemen aan de opleiding? Meld je dan direct hier aan.

Bekijk ook

Maandag met Aandacht!

Maandag met Aandacht!

Onrust, hectiek en terughoudend zijn met sociale contacten. Het opnieuw inregelen van je...