Petra Helmond‘Evidenced-based werken vind ik heel belangrijk om deelnemers optimaal te laten profiteren van hun mindfulness training’


[av_team_member name=’Petra Helmond’ job=’mindfulness trainer | onderzoeker’ src=’https://www.trainingsbureauvoormindfulness.nl/wp-content/uploads/2016/02/Het-bureau-Trainingsbureau-voor-Mindfulness-petra.jpg’ attachment=’5931′ attachment_size=’full’ description=” font_color=” custom_title=” custom_content=”]

Petra Helmond verzorgt de 8-weekse mindfulness training (MBSR) voor groepen deelnemers met zowel profit als non-profit achtergrond.

Ervaring
Ik werk als mindfulness trainer bij het Trainingsbureau voor Mindfulness en heb ervaring met diverse doelgroepen. Ik werk daarnaast als onderzoeker en docent bij de afdeling pedagogiek van de Universiteit van Amsterdam en bij de zorginstelling Pluryn. Bij Pluryn geef ik ook mindfulness trainingen en heb ik voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking een aangepaste mindfulness training ontwikkeld met een bijbehorende mindfulness ondersteuningsapp. Bij het Trainingsbureau voor Mindfulness geef ik samen met Marjolein den Ouden de training Mindful Parenting Plus voor ouders van kinderen met een speciale zorgvraag.

Kennis
Na een master in de sociale wetenschap aan de Universiteit van Utrecht ben ik onderzoeker en docent geworden. Met een gezonde dosis scepsis en nieuwsgierigheid begon ik in 2012 met mindfulness, eerst privé en daarna als trainer. De opleiding voor mindfulness trainer volgde ik bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en bij UvA minds deed ik de opleiding Mindfulness voor kids met ADHD/ASS en hun ouders. Ik volg de onderzoeken naar mindfulness op de voet en ik verricht zelf ook onderzoek naar de effectiviteit van mindfulness.

Ik voldoe aan de eisen voor erkenning in de hoogste categorie door beroepsvereniging VMBN en ontvang deze erkenning medio mei.

Mijn werkwijze is praktisch, vanuit contact en met humor.