Lisette Wevers‘Mensen helpen meer rust in hun hoofd en leven te krijgen, geeft mij veel voldoening’


[av_team_member name=’Lisette Wevers’ job=’Mede-eigenaar | Mindfulness Trainer | coach ‘ src=’https://www.trainingsbureauvoormindfulness.nl/wp-content/uploads/2016/02/Het-bureau-Trainingsbureau-voor-Mindfulness-lisette-300×300.jpg’ attachment=’5929′ attachment_size=’medium’ image_width=” description=” font_color=” custom_title=” custom_content=” av_uid=’av-8ya9k4′ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_team_member]

Lisette Wevers is mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness, ervaren minfulness trainer en senior coach. Ze geeft de 8-weekse mindfulness training (MBSR) aan open groepen en in organisaties, zowel profit als non-profit.

Ervaring

Ik vind de mindfulness training uniek, goed onderzocht en praktisch toepasbaar. Het maakt het leven lichter leven en bewuster. Het geeft mij voldoening om te zien hoe deelnemers mindfulness al tijdens de training kunnen toepassen en wat het voor hen doet. Ik combineer de kracht van mindfulness met mijn ervaring als coach.

Voordat ik coach en mindfulness trainer werd, vond ik het moeilijk om mijn werk los te laten. Dit zorgde geregeld voor stress en de combinatie met een gezin was ook pittig. Zo kwam ik zelf in aanraking met mindfulness. De training zat vol eye-openers en zorgde voor verandering. Ik kreeg minder last van stress en piekeren, kon meer in het moment leven en daardoor ook meer genieten. Ook werd ik zelfbewuster. Het was mij duidelijk dat dit een bijzondere training is en ik besloot de post-HBO opleiding mindfulness te volgen. Ik prijs mij nu gelukkig dat ik met mindfulness trainingen de kwaliteit van leven van anderen kan helpen verbeteren.

Kennis

Na de propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, rondde ik de doctoraal Communicatiewetenschap af met een gedragsonderzoek met betrekking tot gezondheid. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt en hoe ze bewuste keuzes kunnen maken. Daarna heb ik als communicatiedeskundige gewerkt bij o.a. KLM, Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis. Van het een kwam het ander en op een gegeven moment had ik een uitgeverij met een aantal medewerkers in dienst. De verantwoordelijkheid en werkdruk vielen mij zwaar en in 2013 gooide ik het roer om. Ik volgde een post-HBO coachings-opleiding en begon met mindfulness.