Hester Noort‘‘Mensen ondersteunen om meer bewustzijn en veerkracht te krijgen, dát is mijn drijfveer in mijn werk’’


[av_team_member name=’Hester Noort’ job=’mindfulness trainer | compassie trainer’ src=’https://www.trainingsbureauvoormindfulness.nl/wp-content/uploads/2016/03/hester-klein-1-300×300.jpg’ attachment=’6312′ attachment_size=’medium’ image_width=” description=” font_color=” custom_title=” custom_content=” admin_preview_bg=”][/av_team_member]

Bij het Trainingsbureau voor Mindfulness geeft Hester Noort mindfulness trainingen en de compassie training aan groepen met een open inschrijving. Ook verzorgt zij vervolgtrainingen en stiltedagen.

Ervaring
Al 15 jaar werk ik als trainer, docent en begeleider. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van groepen en individuen met diverse achtergronden. Sinds halverwege 2010 geef ik de 8-weekse mindfulness training volgens het wetenschappelijk onderbouwde MBSR en MBCT programma. Daarnaast geef ik de compassie training en vervolgtrainingen en begeleid ik individuele trajecten, onder andere met ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Voordat ik trainer werd bij het Trainingsbureau voor Mindfulness, werkte ik ruim 5 jaar als mindfulness trainer bij het ziekenhuis van Lelystad. Daarnaast ben ik compassie trainer.

Ik geef de trainingen zowel in groepen als individueel. Mijn eigen levenservaring en ervaring met mindfulness en compassie is een belangrijk onderdeel bij het geven van de trainingen. Ik deel concrete ervaringen uit mijn eigen beoefening om onderdelen te verhelderen.

Kennis
Mijn studieloopbaan startte met een docentenopleiding en de Kunstacademie, richting fotografie. Later, toen ik merkte dat mijn passie meer lag bij mensen en het versterken van hun veerkracht, ben ik geswitcht naar de zorg. Nadat ik een basis had gelegd in de zorg met de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening), heb ik in 2010 de anderhalf jaar durende post-hbo studie voor Mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht afgerond. Sindsdien heb ik veel aanvullende trainingen gevolgd waarmee ik mijn mindfulness ervaring en kennis verder heb verdiept, zoals Breathworks, over mindfulness bij pijnklachten en in ACT ben ik opgeleid als trainer.

Ik ben door de beroepsvereniging voor mindfulness trainers VMBN erkend in de hoogste categorie.
Mijn werkwijze is praktisch, persoonlijk en met humor.