Carolien Aarnink


‘Mindfulness heeft mij geleerd echt aanwezig te zijn in mijn leven, dat wil ik aan anderen overdragen’

[av_team_member name=’Carolien Aarnink’ job=’mindfulness trainer’ src=’https://www.trainingsbureauvoormindfulness.nl/wp-content/uploads/2016/02/Schermafbeelding-2017-06-13-om-13.31.16-300×300.png’ attachment=’7193′ attachment_size=’medium’ description=” font_color=” custom_title=” custom_content=” admin_preview_bg=”]

Carolien Aarnink is mindfulness trainer bij het Trainingsbureau voor Mindfulness.

Carolien Aarnink (1965) geeft de mindfulnesstraining aan groepen met een open inschrijving én aan kinderen en jongeren. Daarnaast geeft ze voor wetenschappelijk onderzoek naar het effect van mindfulness, training aan kinderen en jongeren met AD(H)D en hun ouders. Ze is erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers VMBN.

Ervaring

“Sinds 2013 geef ik mindfulnesstrainingen aan volwassenen en aan kinderen en jongeren in algemene groepen. Ook geef ik de training “Aandacht werkt!” op scholen aan klassen. Ik heb zelf een vervolgtraining ontwikkeld en geef ook de Compassietraining als vervolg op de basistraining mindfulness. Verder begeleid ik mindful mediteeravonden.

In 2015 en 2016 heb ik als trainer de mindfulnesstraining aan volwassenen met AD(H)D gegeven in het kader van wetenschappelijk onderzoek van de Radboud Universiteit. Sinds 2016 geef ik mindfulnesstraining aan kinderen en jongeren met AD(H)D en hun ouders. Dit in het kader van nog lopend onderzoek van Karakter naar de effecten van mindfulness bij kinderen en jongeren met AD(H)D. Een enorm interessant en maatschappelijk relevant onderzoek. Mogelijk dat mindfulness een alternatief kan zijn voor medicatie (chillen of pillen).”

Kennis

“Ik ben 25 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs, als leerkracht, Intern Begeleider en Remedial Teacher. Met mindfulness ben ik in aanraking gekomen nadat ik na bijna 20 jaar een burn-out kreeg. In die tijd heb ik zelf een 8-weekse mindfulnesstraining gevolgd en dat heeft veel voor me betekend. Op de eerste plaats heb ik geleerd anders om te gaan met werkdruk en stress. Maar de invloed van mindfulness ging veel verder. Het heeft de manier waarop ik in het leven sta compleet veranderd. Ik heb geleerd bewuster te leven, rust te vinden in de hectiek van alledag, minder zorgen te maken over de toekomst en meer te genieten van het moment. Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn gezin met 4 dochters heeft het tot meer rust, aandacht en ontspanning geleid.

Omdat ik mindfulness graag wilde overdragen, heb ik de tweejarige postacademische opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Daarna heb ik de opleiding tot kinder- en jongerentrainer gevolgd aan de Academy voor Mindful Teaching (AMT). Ter verdieping heb ik tevens de opleiding voor mindfulnesstrainer aan kinderen en jongeren met AD(H)D en/of ASS en hun ouders gevolgd aan de UVA in Amsterdam. Recent ben ik ook gecertificeerd compassietrainer geworden.

Omdat ik 25 jaar in het onderwijs gewerkt heb en weet hoe hoog de werkdruk is én weet wat mindfulness kan betekenen, geef ik graag de mindfulnesstraining aan leerkrachten. In deze training voor leerkrachten is het officiële protocol uitgangspunt, de oefeningen en toepassingen en de achtergrondinformatie zijn gerelateerd aan het onderwijs werkveld.”

“Mijn werkwijze is persoonlijk, luchtig en praktisch”