mindfulness voor leerkrachten en docenten: de training Fris voor de klas met Mindfulness (ook online)veel ervaring in het onderwijsMindfulness voor leraren en docenten
Onze nuchtere, praktische training ‘Fris voor de klas met Mindfulness’ vermindert stress en piekeren en verbetert functioneren en gevoel van levenskwaliteit.

We geven de training aan open groepen (individuele inschrijving, allemaal onderwijsgevenden) en in onderwijs organisaties.


Doelgroep
Deelnemers zijn leraren (VO, PO, WO, BVE).

Fris voor de Klas is gevalideerd door het Lerarenregister.

Ook maatwerk binnen één organisatie of bestuur is mogelijk. Vraag nu een offerte aan!

Fris voor de klas

[show-average-rating alias=’Fris voor de Klas: mindfulness voor leerkrachten en docent’]


Locatie
Omgeving Utrecht – Leidsche Rijn
Omgeving Arnhem – Velp


Trainers
De mindfulness trainers van Fris voor de Klas zijn erkend in de hoogste categorie door de beroepsvereniging VMBN. Zij hebben vele jaren ervaring in het onderwijs als docent, trainer en teamcoach.


Kosten
€ 474,- exclusief BTW voor docenten en leerkrachten die zelf betalen.
€595,- excl BTW als de organisatie betaalt.
De kosten voor een incompany training zijn op basis van uurtarief.


Wil je:

–            beter omgaan met de werkdruk?
–            met plezier voor de klas staan?
–            stressklachten voorkomen?
–            een gezonde balans werk-privé behouden?
–            niet alleen energie geven maar ook energie krijgen van je werk?
–            gezond voor de klas staan?

Volg dan de training voor Fris voor de Klas met Mindfulness!

Van stress naar werkplezier in het onderwijs met mindfulness

Fris voor de Klas met Mindfulness is een nuchtere, praktische en persoonlijke training voor leraren die hun persoonlijke effectiviteit en werkplezier willen vergroten. De basis van Fris voor de Klas is het officiële, wetenschappelijk onderbouwde Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma.
De oefeningen uit de training kun je direct benutten in je werk. We gebruiken voorbeelden uit je eigen praktijk als leerkracht of docent.

Na de training kun je in complexe situaties beter overzicht houden en heb je minder last van de werkdruk en stress. Je staat meer ontspannen voor de klas, kunt je beter concentreren, bent vaker met aandacht in het hier en nu en geniet meer van je werk.
En dat heeft niet alleen een positief effect op jouw werkplezier, maar ook op de sfeer in de klas en de kwaliteit van je lessen.

Voor wie in het onderwijs is ‘Fris voor de Klas met mindfulness’?

Deelnemers zijn leerkrachten en docenten (VO, PO, MBO, HBO en WO). Mensen die hun persoonlijke effectiviteit en vitaliteit willen vergroten en met aandacht willen leven en werken.

Maar Fris voor de Klas met Mindfulness is ook bedoeld voor leraren met stressklachten. In de training leren deelnemers hoe ze op een andere, gezondere manier, met stress om kunnen gaan. Ook helpt de training de balans werk-privé te bewaken. Bij re-integratie kan de training, aangevuld met individuele coaching, bijdragen aan een gezonde werkhervatting en terugval voorkomen.

Maatwerk binnen één organisatie of bestuur behoort tevens tot de mogelijkheden.

Praktische en persoonlijke mindfulness training

Fris voor de Klas is een groepstraining. Er wordt gewerkt met concrete voorbeelden uit je dagelijkse praktijk. We doen veel ervarings- en inzichtsoefeningen. Je houdt bijvoorbeeld een stresslogboek bij en gaat op zoek naar manieren om stressmomenten te verminderen en je werkplezier te vergroten.

Tijdens de training krijg je een praktische handleiding met oefeningen, die je ook na de training nog kunt doen. Een deel van de oefeningen zijn yoga- en meditatie-oefeningen. Je doet deze ook thuis met de mp3′s die bij de training horen. Verder horen er bij de training opdrachten die je in de werkpraktijk uit kunt voeren.

Voorafgaand aan de training heb je een individueel startgesprek met de trainer over je leervraag en leerdoelen en vindt er een voormeting plaats. Die meting geeft inzicht in je eigen omgang met werkdruk. Na afloop van de training vindt het individuele eindgesprek plaats waarbij ook met behulp van de nameting de training wordt geëvalueerd en eventuele vervolgstappen geformuleerd.

Effectieve, resultaatgerichte mindfulness training

Na de training sta jij weer fris voor de klas!

  • Je bent je meer bewust van wat je energie kost en wat je energie oplevert.
  • Je weet beter hoe je ruimte kunt maken voor de dingen waar je energie van krijgt.
  • Je wordt je bewuster van je grenzen en kunt ze daardoor beter bewaken
  • Je hebt meer inzicht in je eigen patronen en valkuilen.
  • Je kunt vervelende situaties makkelijker loslaten en piekert minder.
  • Je weet hoe je werk en privé in balans kunt houden.
  • Je kunt beter prioriteiten stellen.
  • Je kunt beter omgaan met de werkdruk.
  • Je zit lekkerder in je vel.

En dat heeft niet alleen een positief effect op jouw werkplezier, maar ook op de sfeer in de klas.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de training is er met iedere deelnemer een individueel intakegesprek. De training Fris voor de Klas met Mindfulness bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur, verspreid over een periode van ongeveer 8 weken. Houd er rekening mee dat je tijdens de training dagelijks tijd inruimt voor het oefenen. De oefeningen kosten ongeveer 30 tot 45 minuten per dag.

Wat leerkrachten zeggen over Fris voor de Klas met Mindfulness:

‘Gedurende die 8 weken heb ik handvatten gekregen om om te gaan met mijn onrust, met mijn gedachten en heb ik geleerd om bij mezelf te blijven, om ervoor te zorgen dat de situatie niet met mij aan de haal gaat. Hele waardevolle oefeningen die ik nog dagelijks toepas, hoe klein ze ook zijn, zowel privé als in de klas. Maar het geeft me houvast, het maakt me duidelijk wat op het moment echt belangrijk is.’

Annemieke docent VO (44)

‘Ik vond het een geweldige cursus die voor mij precies op het juiste moment kwam. Het praktische, direct toepasbare, daar heb ik veel aan gehad. Je goede, rustige, duidelijke en integere begeleiding waren fantastisch! Dank je wel…!!’

Marloes leerkracht PO (35)

‘Vroeger maakte ik me vreselijk druk voor een ouderavond. Ik was tijdens de gesprekken zo gespannen, dat ik de nacht daarna niet kon slapen. Nu neem ik voor de gesprekken even bewust de tijd om aandacht te geven aan de spanning die ik voel en mijn zorgen. En als ik naar bed ga, doe ik een oefening waarbij ik mijn aandacht op mijn lichaam richt, de bodyscan. Ik merk dat ik nu veel beter de spanning van de avond kan loslaten en slaap!’
Anja, leerkracht PO, 56 jaar

‘De training heeft me bewust gemaakt van hoe druk ik me in mijn hoofd vaak maakte. ’s Ochtends onder de douche begon ik al te bedenken wat ik die dag allemaal op school moest doen en ‘s avonds tijdens het koken piekerde ik nog over wat er die dag allemaal niet zo goed was gegaan. Het lukt me nu veel beter om aandacht te hebben voor wat er nú gebeurt. Thuis ben ik echt thuis!’
Sanne, docente Nederlands, 34 jaar