De mindfulness training van het Trainingsbureau voor Mindfulness

Heb je minder plezier in je werk of vrije tijd? Ben je vooral bezig met het maken van to-do lijstjes, maar heb je het idee dat je geen stap verder komt? Slaap je slecht en pieker je veel? Heb je hierdoor het gevoel dat je minder aankunt? Dan is een mindfulness training iets voor jou. Tijdens de mindfulness training van het Trainingsbureau voor Mindfulness leer je weer meer plezier ik je werk en vrije tijd te krijgen.

De mindfulness training is wetenschappelijk onderbouwd

Een mindfulness training bij het Trainingsbureau voor Mindfulness is gebaseerd op het Mindfulness Based Stress Reduction-programma, kortweg het MBSR-programma. Dit programma heeft een wetenschappelijke basis.

Mindfulness en een mindfulness training lijken iets van de laatste tijd, maar zijn in feite een slimme combinatie van beproefde inzichten uit de psychologie en bepaalde vormen van (eeuwenoude) meditatie. Wetenschappelijk onderzoek laat veranderingen in het brein zien, bijvoorbeeld in delen waar onze gedachten en emoties worden gereguleerd. Daarnaast is aangetoond dat het MBSR-programma stressklachten vermindert. Je kunt na het volgen van de training beter omgaan met spanning en werkdruk.

Hoe ziet een mindfulness training eruit?

De mindfulness training aangeboden door het Trainingsbureau voor Mindfulness bestaat uit mindfulnessoefeningen, inzichtsoefeningen, reflectie en korte theorie. De training is vooral praktisch en direct bruikbaar in het eigen leven.

De mindfulness oefeningen oefen je dagelijks, tijdens de trainingsperiode ook thuis. Dit kan heel gemakkelijk met behulp van de mp3’s die je van ons meekrijgt en die bij de training horen.

Door de oefeningen kun je je steeds beter concentreren en met aandacht in het hier en nu zijn. Je wordt je bewust van belemmerende gedachten en emoties, patronen en valkuilen in bepaalde, bijvoorbeeld stressvolle, situaties.

Met de yoga- en meditatie oefeningen vergroot je je concentratievermogen en je aandacht voor het hier en nu. Je wordt je bewust van belemmerende gedachten en emoties. Je herkent je patronen en valkuilen beter en leert om beter om te gaan met stressvolle situaties.

Hoeveel bijeenkomsten telt een mindfulness training?

Een mindfulness training bij het Trainingsbureau voor Mindfulness telt 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Alvorens je start met een mindfulness training plannen we een persoonlijk intakegesprek met de trainer. Na afloop van dit gesprek beslis je of je definitief deelneemt aan de training.

Door wie wordt een mindfulness training gegeven?

Bij het Trainingsbureau voor Mindfulness werken enkel ervaren mindfulness trainers, erkend in de hoogste categorie door beroepsvereniging VMBN. Alle trainers hebben meerdere jaren ervaringen in het geven van de officiële mindfulness training. Ze zijn gewend om training te geven aan deelnemers met een zeer diverse achtergrond, zowel uit de profit als de non-profit. De opleiding die ze hiervoor gevolgd hebben is een geaccrediteerde opleiding van 1,5 jaar aan de Hogeschool van Utrecht. Informatie over onze mindfulness trainers vind je hier. Hier lees je meer praktische informatie, zoals de kosten van de mindfulness training verzorgd door het Trainingsbureau voor Mindfulness. Ook vind je hier meer informatie over in welke gevallen je de kosten van een training mogelijk vergoed krijgt door je ziektekostenverzekeraar.

Heb je nog vragen over onze mindfulness training?

Wil je, na het lezen van bovenstaande informatie, meer weten over een mindfulness training, maak dan een afspraak voor een intakegesprek of volg een proefles.

Bekijk ook

Maandag met Aandacht!

Maandag met Aandacht!

Onrust, hectiek en terughoudend zijn met sociale contacten. Het opnieuw inregelen van je...