Burn-out-behandeling in Utrecht Leidsche Rijn

Coaching » Individueel (Particulieren) » Burn-out-behandeling in Utrecht Leidsche Rijn

Een mindfulness based burn-out behandeling

Heb je een burn-out of ben je overspannen en zoek je een behandeling om te herstellen? Met onze burn-out-behandeling werk je met deskundige begeleiding aan een goed herstel en preventie van terugval. Onze burn-out-behandeling in Utrecht Leidsche Rijn is gebaseerd op  mindfulness en coaching. De mindfulness-training is de enige training waarvan uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aantoont dat zij stress, piekeren, somberheid en angst vermindert en het gevoel van levenskwaliteit vergroot. Mindfulness helpt je stresssysteem versterken. Vandaar dat dit de basis is van onze burn-out-behandeling. Voor sommige mensen met een burn-out is de achtweekse mindfulness-training (MBSR) echter te intensief en te snel voorbij. Mindfulness gecombineerd met coaching is extra effectief. Bovendien sta je er niet alleen voor!

Voor wie

Voor mensen die kampen met een burn-out, overspannenheid en zich herkennen in onderstaande kenmerken.
Bij een burn-out heb je gedurende minstens zes maanden een flink aantal stressklachten. Bij overspannenheid is dit minder dan 6 maanden. Hieronder vind je een aantal stressklachten die veel voorkomen bij overspannenheid en burn-out.

 • lichamelijke uitputting
 • niet meer op kunnen laden
 • onrust in hoofd en lichaam
 • concentratie- en geheugenklachten
 • gevoelens van incompetentie
 • kort lontje
 • somberheid
 • weinig prikkels kunnen verdragen
 • slaapproblemen
 • piekeren
 • gespannen zijn en nergens meer toe komen
 • hoofdpijn
 • maagpijn en/of spierpijn
 • niet weten wat je voelt

Je huisarts of een bedrijfsarts kan een diagnose stellen. Maar deze is niet noodzakelijk voor de behandeling.

Meld je aan voor vrijblijvend intakegesprek

Burn-out oorzaken

Stressklachten ontstaan als gedurende een te lange tijd de balans in belasting (wat je ‘op je bord hebt liggen’) en draagkracht (wat jij aan kunt) niet goed is geweest. Je stresssysteem verzwakt, waardoor je steeds vaker en sneller stress ervaart en steeds slechter daarvan herstelt. Bij een flink aantal stressklachten spreekt men van overspanning. Indien die klachten minimaal 6 maanden aanwezig zijn, is er sprake van een burn-out. Het heeft tijd nodig om lichamelijk en geestelijk te herstellen en weer een sterk stresssysteem te krijgen. Met onze burn-out behandeling pak je het effectief aan en sta je er niet alleen voor.

Onze burn-out behandeling met Mindfulness en Coaching

tien sessies
persoonlijk intakegesprek
handboek en audiobestanden
gecertificeerde stress- en burn-out coaches
i
€990,- excl. btw

In een rustig tempo krijg je een mindfulness-training (MBSR) in combinatie met individuele coaching. Je krijgt in tien weken meer rust, energie en balans en leert gezond omgaan met jezelf. Je krijgt inzicht in de factoren die bij jou een rol hebben gespeeld in het ontstaan van de burn-out. Misschien heb je veel negatieve gedachten over jezelf of je toekomst. Het kan ook lastig zijn dat aan de buitenkant niets te zien is en misschien stuit je op onbegrip in je omgeving. Ook hiermee leer je omgaan bij de burn-out-behandeling.

 • In de eerste fase ligt de nadruk op herstel, klachtenreductie en je grenzen voelen en bewaken. Daarnaast werken we aan acceptatie (wat niet betekent dat je je ergens bij neerlegt).
 • In de tweede fase is de behandeling gericht op inzicht in stress, stressherstel, energie en in jezelf (je denken, gedrag, eigenschappen).
 • In de derde fase leer je leven en denken op een manier die past bij jou en jouw waarden en die goed is voor jouw welzijn.

Mensen die burn-out of overspannen raken

Veel mensen met een burn-out hebben een gevoel van falen. Misschien ben je somber en heb je veel negatieve gedachten over jezelf of je toekomst. Het kan ook lastig zijn dat aan de buitenkant niets te zien is en misschien stuit je op onbegrip in je omgeving. Ook hiermee leer je omgaan bij de burn-out behandeling.

Investering

 • Voor particulieren en ZZP’ers €990,- exclusief btw en materialen.
 • Veel zorgverzekeraars vergoeden de training bij burn-out-klachten (geen diagnose nodig, maar wel stressklachten).
 • Als je werkgever betaalt zijn de kosten €1275,- exclusief btw, inclusief materialen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Er vindt altijd een vrijblijvende, persoonlijke kennismaking plaats met de coach op onze locatie in Utrecht Leidsche Rijn of online. Hierna beslis je of je wilt starten. De coaches hebben veel ervaring met begeleiding van mensen die kampen met stress of een burn-out.

Meld je aan voor vrijblijvend intakegesprek

10 redenen om te kiezen voor deze burn-out behandeling

Mindfulness is bewezen effectief is bij burn-out/stressklachten

De 8-weekse mindfulness training is voor sommige mensen met een burn-out te intensief en te snel voorbij

Mindfulness gecombineerd met coaching is extra effectief

Het is belangrijk te veranderen wat niet goed voor jou is

Het is helpend om te leren hoe je stopt met zelfkritiek en om je eigen bondgenoot te worden

Het is goed om te leren voelen hoe het met je gaat

Het is belangrijk om te voelen wat je behoefte is en deze te kunnen uiten

Omdat het belangrijk is je grenzen goed te kennen en bewaken

Je ervaart en leert hoe je goed met je energie om gaat

Omdat het belangrijk is te weten wat bij jou past en wat goed voor jouw welzijn is

    Team Trainingsbureau voor Mindfulness

Reviews

Door de coach werd er goed gekeken waar ik per week aan toe was. Fijn de rust en ook deden de mindfulness-oefeningen me goed.
Ik ben me bewust geworden van mijn eigen patronen; hoe ik vaak automatisch reageer en hoe ik gebeurtenissen en opmerkingen (onbewust) binnen laat komen. Ik heb geleerd hoe ik daar anders mee om kan gaan.
De tien individuele sessies voor burnout behandeling (mindfulness based) waren ingevuld met coaching en technieken van de mindfulness en waren voor mij zeer verrijkend, inzichtelijk en oplossend. De coaching werd gedaan door Marjolein den Ouden. Zij is vriendelijk, zachtaardig, hartelijk, meelevend, meedenkend en zeer betrokken. Ze weet goede vragen te stellen, die je tot inzicht laten komen over wie je bent als persoon, hoe je functioneert in het leven en waar je problemen mee hebt die tot een burnout hebben geleid. Ze geeft ook de juiste tools mee voor een herstel (die je later ook kan blijven toepassen). Dit alles in een vriendelijke, open en vertrouwelijke sfeer. Een persoon met burnout kan niet beter wensen dan dit soort sessies!
Ryan (61)