mindfulness cursus in Utrecht

Mindfulness cursus bij het Trainingsbureau voor Mindfulness

Iedereen heeft het op zijn of haar werk weleens druk, maar ben in je je hoofd eigenlijk altijd bezig met het maken van to-do-lijstjes? Lig je er ’s avonds zelfs wakker van? Heb je het idee dat je minder aankunt of minder productief bent op je werk? Geniet je hierdoor minder van je werk of van je vrije tijd? Dan kan een mindfulness cursus in Utrecht van het Trainingsbureau voor Mindfulness je hierbij wellicht helpen.

Hoe ziet een mindfulness cursus in Utrecht er bij het Trainingsbureau voor Mindfulness precies uit?

Bij het Trainingsbureau voor Mindfulness werken we volgens het zogenaamde Mindfulness Based Stress Reduction-programma (het MBSR-programma). De positieve effecten van het MBSR-programma worden door veel wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat het MBSR-programma stressklachten aanzienlijk vermindert. Het programma zorgt dat je beter kan kunnen omgaan met werkdruk, spanningen, en je beter kan focussen op je werk.

Wie zijn de trainers en uit hoeveel bijeenkomsten bestaat een cursus?

Een mindfulness cursus in Utrecht van het Trainingsbureau voor Mindfulness wordt verzorgd door de mindfulness trainers van het Trainingsbureau voor Mindfulness. Zij zijn door de beroepsvereniging VMBN erkend als mindfulness trainer in de hoogste categorie.

Een mindfulness cursus telt 8 wekelijkse bijeenkomsten. Voordat je start met de cursus maken we een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de trainer van de training waar je aan wil deelnemen.

Wat is het resultaat van de mindfulness cursus?

Tijdens de cursus oefenen we diverse yoga- en meditatieoefeningen, die je tijdens de cursusperiode eenvoudig thuis kunt doen met behulp van de mp3-bestanden die je van ons meekrijgt. Deze oefeningen helpen je om bewuster om te gaan met spanning en stress en je energie beter te doseren. Je bent vaker met je aandacht in het hier-en-nu. Je wordt je meer bewust van gedachten, gevoelens en eigen patronen, zodat je gezondere keuzes kan maken.

Voor wie is een mindfulness cursus geschikt?

Wil je meer genieten van alles wat je doet, meer energie over houden, of ervaar je stress? Dan is een mindfulness cursus misschien wat voor jou. Ook als je overspannen bent of last hebt van burn-out klachten, dan kan je deelnemen aan een mindfulness cursus.

Bij burn-out en overspanning vergoedt de verzekering soms de kosten van de cursus. Sinds 1 januari 2015 vergoeden de verzekeraars VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig in hun aanvullende pakketten de cursuskosten van MBSR-cursussen deels. Dit tot een maximum van € 350 per kalenderjaar. Voorwaarde is wel dat degene die de cursus geeft door de beroepsvereniging VMBN erkend is in de hoogste categorie.

Alle mindfulness trainers van het Trainingsbureau voor Mindfulness zijn aangesloten bij de VMBN in categorie 1. Om voor een vergoeding van een deel van de kosten in aanmerking te komen, is er een verwijsbrief voor een mindfulness cursus in verband met burn-out-klachten van je huis- of bedrijfsarts nodig. Omdat elke situatie anders is, is het van belang van tevoren bij je verzekeraar te informeren of de kosten in jouw situatie ook daadwerkelijk worden vergoedt.

Mindfulness leer je door het te doen

In de cursus ligt de nadruk op het zelf aan de slag gaan met ervaringsoefeningen en inzichtoefeningen. Je leert tijdens de cursus niet alleen veel over mindfulness, ook ga je zelf aan de slag met yoga- en mindfulness meditatieoefeningen. Het is de bedoeling dat je deze oefeningen ook thuis doet, met behulp van de mp3-bestanden die je van ons meekrijgt.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een mindfulness cursus Utrecht bij het Trainingsbureau voor Mindfulness? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek of volg een gratis proefles.